Košarka

Vesić: Da se Evroliga igrala, to bi bilo u Beogradu - opet se kandidujemo

Autor Mladen Šolak

"U septembru ćemo opet podneti kandidaturu".

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Evroliga je odlučila - košarkaška sezona 2019/20 je završena u dva najjača takmičenja.

To znači da će takmičarska godina biti okončana za stolom, a ne na terenu i ne u Štark areni, iako je Beograd bio zvaničan kandidat da organizuje kraj sezone.

Glavni grad Srbije ponudio je Evroligi logistička rešenja za organizaciju, ali će ta ponuda ostati neiskorišćena, jer više neće biti košarke.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da bi Srbija sigurno ugostila najbolje timove da je danas odlučeno da opet bude košarke.

"Nakon što je doneta odluka da se takmičenje ne odigra, mogu slobodno da kažem da bi se u slučaju da je odlučeno suprotno gotovo sigurno to dogodilo u Beogradu. Ponuda Beograda je bila najbolja, najkonkretnija i još jedan dokaz da u svakom trenutku možemo da organizujemo najveće sportske događaje", rekao je zamenik gradonačelnika.

"Zahvalan sam predsedniku Vučiću i premijerki Brnabić jer su svojim garancijama stali iza kandidature Beograda i učinili je najboljom", dodao je on.

Vesić je istakao da žali što neće biti takvog događaja u glavnom gradu, ali je i najavio da će Beograd opet stati u red za organizaciju Fajnal-fora Evrolige, kao 2018. godine.

"Beograd će već u septembru podneti zvaničnu kandidaturu za organizaciju finalnog turnira Evrolige u nekoj od narednih sezona. Siguran sam da ćemo narednih godina ponovo ugostiti najbolje košarkaše Evrope", dodao je on.