MA KAKVA KRIZA...

Armani pravi PAKLEN tim: "Nanjušili" još jedno pojačanje!

Autor Milutin Vujičić

Ozbiljni planovi na severu Italije.

Izvor: MN Press

Evroliga je u ponedeljak donela odluku o prekidu takmičenja i završetku sezone, a Armani je odmah prionuo na posao i sprema još jači tim za takmičarsku 2020/21.

Klub iz Milana je jedan od retkih koji ne planira drastično "kresanje" budžeta usled pandemije korona virusa, nego bi se prema njihovim prvim potezima u pripremi tima za iduću sezonu moglo čak reći da su spremni da ulože više nego ikada.

Nezvanično su u toku dana dogovorili "bombu", uspeli su da ubede Kajla Hajnsa da ode iz Moskve posle sedam godina, ali to nije sve.

"Sportando" piše da je Armani odlučio da na poziciji "četvorke" dovede Derika Vilijamsa (29, 203 cm) iz turskog Fenerbahčea, a navodno pregovaraju s njim još od februara, pošto se izuzetno dopada treneru Etoreu Mesini.

Armani ga je hteo još letos, međutim konkretniji je bio tim Željka Obradovića, ali posle spekulacija o kašnjenju plata u Istanbulu - možda poželi da promeni sredinu.

Vilijams je bio drugi pik na draftu 2011. godine, kada ga je uzela Minesota, međutim nije uspeo da opravda očekivanja. Igrao je još za Sakramento, Njujork, Majami, Klivlend i L.A. Lejkerse, dok je kratko nastupao i u Kini pre dolaska u Evropu.

"Eksplodirao" je lane u Bajernu, a to je bio dovoljan povod da ga Fenerbahče angažuje. U toku ove sezone prosečno je beležio 11,3 poena i 3,9 skokova.