PROMENA DRESA

FIBA "uzela" još jedan tim Evroligi: Evrokup sada mora da menja!

Autori Mladen Šolak Pavle Knežević Izvor mondo.ba

U nedavno završenoj sezoni turska ekipa je stigla do četvrtfinala Evrokupa i izborila sigurno mesto u narednoj. Ipak, neće ga iskoristiti.

Izvor: MN Press

Darušafaka, Bilbao i Ritas još ranije su okrenuli leđa Evroligi i takmičenjima koja organizuje i priključili se Ligi šampiona u organizaciji FIBA.

Danas je njihovim koracima krenuo još jedan turski klub - dvostruki državni šampion Tofaš, a ova informacija potvrđena je na oficijalnom Tviter nalogu takmičenja.

Tofaš, koji je domaću titulu osvajao 1999. i 2000. godine, protekle tri sezone nastupao je u Evrokupu, a najbolji rezultat ostvario je u nedavno završenoj, kada je preko preliminarne grupne i Top 16 faze stigao do četvrtfinala.

Na taj način, turski klub je obezbedio sebi mesto u Evrokupu i naredne takmičarske godine, ali ga neće iskoristiti, jer će preći u FIBA. Zato će Evroliga sada morati da smisli kojim timom će popuniti to upražnjeno mesto...

S obzirom na to da je Evroliga otkazala dalje takmičenje i poništila sezonu, Tofašu je uskraćeno pravo na borbu za trofej, baš kao i beogradskom Partizanu, sa kojim se i susreo u prvoj grupnoj fazi.

Upravo se i Beograđani spominju kao jedan od potencijalnih kandidata za učešće u FIBA Ligi šampiona, a konkretnije informacije trebalo bi da budu poznate tokom sutrašnjeg dana, za kada je predsednik crno-belih Ostoja Mijailović sazvao konferenciju za novinare.

Takođe, postoji mogućnost da se Evroligi na dosadašnjoj saradnji zahvali i grčki Panatinaikos, u šta ne veruju u rukovostvu takmičenja u Barseloni.

Podsetimo, za nastup u FIBA takmičenju zainteresovana je i aleksandrovačka Igokea, koja priliku da aplicira za učešće ima do petka, 5. juna. Tada ističe krajnji rok za prijavu timova za FIBA takmičenje.