Potvrđeno!

"VRATIO SAM SE U ZVEZDU": Saša Obradović preuzeo crveno-bele!

Autor Mladen Šolak

Srpski stručnjak se rastao sa Monakom i lično otkrio gde ide.

Izvor: MN Press

Dileme više nije ni bilo - Saša Obradović novi je trener Crvene zvezde!

Nekadašnji košarkaš crveno-belih vratio se treći put u klub u kojem je ponikao, a prvi put u svojstvu šefa stručnog štaba.

Posle 15 godina vođenja timova u Ukrajini, Rusiji, Nemačkoj i Francuskoj, rođeni Beograđanin prelomio je da je pravi trenutak za povratak kući i to je potvrdio Monaku, svom bivšem klubu.

"Bila je teška odluka da napustim Monako, ali prevagnuo je izazov koji je ponudila Crvena zvezda, a to je takmičenje na najvišem nivou, u Evroligi i rad u rodnom gradu", izjavio je Obradović, a preneo sajt francuskog kluba.

Novi Zvezdin trener naslediće ekipu od Dragana Šakote, koji se danas zvanično rastao sa klubom u prisustvu predsednika crveno-belih Nebojše Čovića. Obradović će se od jeseni drugi put takmičiti u Evroligi, u kojoj je u sezoni 2014/15 vodio Albu.

Izvor: MN Press

Godinama unazad, Obradovićev i Zvezdin put se nije ukrstio osim na terenu. Ovog proleća klub sa Malog Kalemegdana tražio je trenera, a član zlatne generacije naše reprezentacije s kraja prošlog i ovog veka se odazvao tom pozivu.

Iako je bio ugovorom vezan za Monako, sa kojim se plasirao u četvrtfinale Evrokupa, Obradović je nezvanično platio svoje obeštećenje i otklonio prepreku da preuzme Zvezdu.

Sada su i on i klub na novom početku, na kojem će glavni akcenat biti na tome kakav tim će formirati i sa kojim snagama će na Malom Kalemegdanu dočekati početak sledeće sezone, sa Obradovićem na klupi.