TRAČ DANA U GRADU...

Da li se Nikola Kalinić vraća u Zvezdu? Evo šta kaže njen novi trener!

Autori Nikola Janković Mladen Šolak

Saša Obradović je bio upitan za izbor igrača i predstavio je svoj koncept. "Prvo projekat, pa prioritet, profil, nacionalnost!"

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Predstavljen je, s punim pravom, kao "Zvezdino dete - od glave, do pete".

Predstavio se, s punim pravom, kao "deo svakog kamena na ovoj tvrđavi".

Predstavljanje novog trenera košarkaša Crvene zvezde, legende kluba Saše Obradovića, završeno je i sasvim očekivanim interesovanjem za pojačanja.

Pitanje je, konkretno, glasilo: Da li ćete dovoditi prevashodno domaće igrače i da li je tačno da se Nikola Kalinić vraća u Zvezdu?

Izvor: MN Press

Dovoljno iskusan, Obradović je odgovorio svojevrsnim predstavljanjem koncepta prema kom će biti formirana takmičarska postava za sezonu 2020/21. To će biti njegova prva od "dve plus jedne" sezone, na koliko je potpisao ugovor.

"Prvo da vidim ko je pod ugovorom, ko nije, pa da odredimo koji igrač je projekat kluba, tada ćemo odrediti ko je prioritet, kakav profil, koje nacionalnosti...", odgovorio je on.

Pred verovatno najdužu letnju pauzu u klupskoj košarci, još od kada je bio kapiten Zvezde, novi trener najavio je šta će biti polazna tačka u selekciji sastava za sezonu u kojoj će ciljevi ostati "standardni": trofeji u ABA ligi, Kupu Koraća i Superligi, napad na novi najbolji rezultat u Evrligi.

"Neće svi biti zadovoljni", dodao je

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Poslušajte taj deo konferencije održane danas na Malom Kalemegdanu.

U međuvrmenu, pojavila se mogućnost da će jedan od igrača koje će skautirati Obradovićev stručni štab tokom sezone 2020/21, možda biti i Pau Gasol.