Košarka

Zavio je Zvezdu u crno, ali ne odriče se crveno-belog!

Autor Pavle Knežević

Legenda Evrolige još ne "svira" kraj

Jorgos Printezis
Izvor: MN Press

Navijači Crvene zvezde sigurno pamte taj mart pre tri godine, kada je u sjajnoj utakmici pred prepunom Arenom Jorgos Printezis pogodio tri sekunde pre kraja i doneo pobedu svom Olimpijakosu. Pobedu koja atinskim crveno-belima nije ništa značila, a Zvezdi bi eventualno donela plasman među osam najboljih.

Ali, nevezano za navijače Zvezde, potez kojim je Printezis upisan u istoriju Evrolige je isti takav koš 2012. kojim je Olimpijakosu doneo titulu prvaka Evrope. Prvu od dve uzastopne. I nastaviće sa atinskim crveno-belima da juri san.

Možda će vas zanimati

Vlasnici Olimpijakosa, braća Panajotis i Jorgos Angelopulos sastali su se u utorak uveče sa Printezisom i posle razgovora, dogovorili se da nastave saradnju još godinu dana, saopštio je klub.

Printezis je legenda Olimpijakosa, gde je i počeo seniorsku karijeru 2001. U klubu je ostao osam sezona, a onda je proveo dve godine u Unikahi, nakon čega se vratio u Pirej. Zajedno su osvajali Evroligu 2012. i 2013. godine.

Prošle sezone je ovaj 35-godišnji krilni centar beležio u proseku 11,9 poena, 4,3 skoka i 1,5 asistencija po meču u 25 evroligaških utakmica.