OTVORENO!

"Šćepa" otkrio šta još NEDOSTAJE Partizanu i poručio: ABA jača nego lane!

Autor Milutin Vujičić

"Koliko sam pratio već pet-šest ekipa je napravilo respektabilne ekipe sa jakim igračima i možda će ove godine biti i jača ABA liga nego prošle sezone", kazao je novi trener Partizana.

Izvor: MN Press

Novi trener crno-belih Vlado Šćepanović gostujući na TV Arena Sport istakao je da mu je "velika čast i zadovoljstvo" što je seo na klupu kluba u kom je ostvario impresivnu igračku karijeru, a da oseća i "veliku odgovornost" pošto su pre njega na istom mestu sedela veliki trenerska imena.

Istakao je da je to "privilegija koja se pruža jednom u karijeri", a da bi u svakom slučaju ostao i pomoćnik u Partizanu da je kojim slučajem Andrea Trinkijeri ostao prvi trener.

"Ne bih ulazio u motive, vrstu razgovora između njega i Partizana, ali u svakom slučaju i da je ostao Andrea još godinu dana - bio bih njegov pomoćnik. Morate biti spremni na svaku odluku. Nisam puno razmišljao da li da preuzmem Partizan", naveo je Vlado Šćepanović u emisiji "U obruču", kazavši da je za trenera najteža stvar kada ispočetka mora da formira ekipu.

S obzirom na to da nije bilo mnogo odlazaka iz Partizana - već u startu ima dobru podlogu za rad.

"Pozitivno je što je 70% ekipe ostalo. Kad imate ekipu koja je naučila na jedan sistem rada, teško je preko noći menjati krucijalne stvari. Biće slična filozofija, naravno imam i ja neke poglede na košarku i život, pa ćemo možda nešto novo da ubacimo, moje košarkaško shvatanje, ali ne treba očekivati prevelike promene košarkaške filozofije", poručio je Šćepanović i dodao da je samo bitno kako se radi, pošto nekad i pogrešne stvari koje se rade sa 100% truda - donose rezultat.

Tim su već pojačali Kodi Miler-Mekintajer i Nemanja Dangubić (uz Drekslera iz filijale), a na pitanje na kojoj poziciji će Partizan dovesti nova lica, Šćepanović je dao konkretan odgovor…

"Gro ekipe je već tu, vratio se i Janković. Sad smo u situaciji da gledamo igrača na poziciji pet. Na ostalim pozicijama smo formirali ekipu, nećemo da žurimo, pratićemo situaciju na tržištu, a bitan je profil igrača koji nam je potreban na ovu postojeću ekipu. Ovo je nepoznata situacija u istoriji košarke i ništa ne može da se planira unapred!", poručio je Šćepanović koji nije govorio poimence koga crno-beli skautiraju na mestu centra.

Izvor: MN Press

Šta očekuje od pojačanja?

"ABA liga je zahtevna liga i zato je potrebno imati igrače koji su je već igrali i poznaju situaciju. Šta očekivati? Od svakog očekujem da se stavi u službu tima, iskustvo koje sam imao kao igrač i imam nešto trenerskog iskustva, velike ekipe koje pretenduju da osvajaju trofeje - mogu samo kao tim. Kao pojedinci ne možemo, samo kao zajedno. Tim je iznad svega i to će biti prezentovano svakom igraču. Svi oni imaju svoje kvalitete i nadam se da će to staviti u službu tima".

Novi trener crno-belih je kazao da ne veruje da će ABA liga i Evrokup početi na vreme, kao i da će njegovoj ekipi biti znatno teže bez navijača, međutim sve gleda kao izazov.

"Vidim da je dosta ekipa iskoristilo šansu da se pojača i koliko sam pratio već pet-šest ekipa je napravilo respektabilne ekipe sa jakim igračima i možda će ove godine biti jača liga nego prošle sezone. Još dve ekipe su učesnici i sigurno će biti dosta teže doći do cilja, ali ja sam čovek koji gleda samo svoje dvorište - mi ćemo pripremati ekipu kako znamo i umemo", rekao je Šćepanović.

Predstavljanje Vlada Šćepanović
Izvor: YouTube/BC Partizan TV

"Kad dođe vreme za igranje, mi ćemo se pripremiti za svakog, ali kako stvari stoje - liga će biti jača nego prošle sezone".

Sličnu stvar Šćepanović je kazao i za Evrokup, dodavši da će mnogo toga zavisiti i od putovanja i protokola usled pandemije korona virusa, naglasivši da iz ranijeg iskustva dobro zna koliko je problematično za igrače kada osete "zamor" usred sezone.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.