biće još pojačanja

Igokea je dovela 6 igrača, ali tu nije kraj - traže još dvojicu

Autor Mirjana Šegan

Trener kluba iz Republike Srpske ističe da još nije zatvoren roster za seledeću sezonu.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Trener "igosa" Dragan Bajić od ponedeljka kada startuju pripreme za novu sezonu u ABA ligi imaće na raspolaganju sve domaće igrače.

U klubu su ostali Dalibor Ilić, Darko Talić, Srđan Kočić i Đorđe Gagić kojima će biti priključeni juniori Kosta Kondić i Stefan Simanić, a od pojačanja od starta stižu Marko Jošilo, Edin Atić, Stefan Fundić i Džeki Karmajkl.

Možda će vas zanimati

Bajić je naveo da tu nije kraj pojačanjima.

"U potrazi samo za još dva košarkaša koji pokrivaju poziciju beka i plejmejkera kao i krilnog centra. Ne žurimo, vremena ima mada je manjak kvalitetnih domaćih igrača", rekao je Bajić za "Glas Srpske", prenosi mondo.ba.

Strateg Igokee je istakao da će pre početka priprema biti obavljena testiranja na korona virus.

"Pre nego što krenemo da radimo obavićemo testiranje na virus korona prema zvaničnim protokolima nadležnih institucija. Nadam se da će svi biti zdravi pa ćemo sa treninzima početi početi po planu, u ponedjeljak. Kasniće Antabija Voler koji je trenutno na letovanju pa stiže 1. avgusta, dok Entoni Klemons nije uradio test na koronu zbog izlaska iz države što će obaviti ovih dana i stiže u sredu".

Bajić je dodao da je pomeranje starta ABA lige za dve nedelje dobro došlo šampionu Bosne i Hercegovine zbog nastupa u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona.

"Odlaganje starta takmičenja nama je dobro došlo jer smo po prvom planu imali pretrpan raspored i ubitačan ritam. Imamo dve utakmice kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona protiv Kluža, 15. i 18. septembra, i verujem da ćemo proći dalje, a onda nas čeka drugi krug, 22. i 25. septembra. U tom periodu je trebalo da krene i ABA liga pa nisam siguran kako bismo uopšte stigli da to odigramo bez nekog pomeranja", naglasio je trener Aleksandrovčana.