Nije loše živeti u Sevilji

Nekadašnji šuter Zvezde nastavlja selidbu po Evropi, sledeća je ŠPANIJA!

Autor Dušan Ninković

Iako se u jednom trenutku činilo da će u Evroligu...

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U zemlji u kojoj je počeo evropsku karijeru, Džejms Feldin će igrati i naredne sezone. Nakon jednogodišnje epizode u Izraelu, nekadašnji košarkaš crveno-belih se seli u Betis!

Iskusni Feldin (32) je potpisao dvogodišnji ugovor sa klubom koji u narednoj sezoni ne želi da se bori za opstanak u španskom prvenstvu.

Momak rođen u Njujorka, ali sa korenima i pasošom Dominikanske republike, će se vratiti u Španiju, gde je već branio boje dva kluba. Betis će biti osmi profesionalni tim u njegovoj karijeri, koja je poslednjih nekoliko godina u silaznoj putanju.

Počeo je u Breoganu, igrao za Fuenlabradu i Kantu, a zatim preko jednog tima iz Portorika stigao do Panatinaikosa, gde je pružao najbolje partije u životu. Usledila je Crvena zvezda, zatim dve godine Hapoela iz Jerusalima, a sada i Real Betis, košarkaška sekcija daleko poznatijeg fudbalskog kluba.

Iako je u Beograd stigao sa epitetom jednog od najboljih trojkaša u Evroligi, Džejms Feldin nije uspeo da ''kupi'' navijače crveno-belih. Čini se da je ta sezona, u kojoj je titula u ABA ligi izgubljena sada već čuvenom serijom protiv Budućnosti, bila poslednja koju je odigrao na najvišem nivou.

Tokom prethodne sezone Feldin je sa Hapoelom igrao FIBA Ligu šampiona, u kojoj je prosečno postizao 13.6 poena, uz 3,6 skokova i tri asistencije po meču.

Iako se jedno vreme pominjao kao pojačanje Makabija iz Tel Aviva za narednu sezonu, Džejms Feldin je očigledno odigrao najbolju košarku u svojoj karijeri. Zato su sada na raspolaganju samo klubovi manjih ambicija.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.