Košarka

Panatinaikos doveo američkog "globtrotera", koga su "grobari" upamtili

Autor Pavle Knežević

Pjer Džekson je 2016. godine Partizanu "sasuo" 32 poena

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Američki plejmejker Pjer Džekson proveo je mali deo karijere u ABA ligi, posle čega se vratio u SAD, a posle godina lutanja ponovo će igrati Evroligu.

Panatinaikos je danas saopštio da je sa 28-godišnjim organizatorom igre dogovorena saradnja na godinu dana.

Džekson je prošle sezone igrao u američkoj razvojnoj ligi za Saut Bej Lejkerse. 

Na koledžu je igrao za univerzitete Južni Ajdaho i Bejlor, a 2013. godine ga je NBA draftu, kao 42. pika druge runde, izabrala Filadelfija.

Za ovaj klub, ipak, nije zaigrao, a već 2014. godine našao se u Evropi, u Fenerbahčeu, za koji je odigrao šest evroligaških utakmica.

Na kratko je bio i u ABA ligi i to u taboru zagrebačke Cedevite. Desilo se to u prvom delu sezone 2016-17, kada je potpisao jednomesečni ugovor i odigrao pet utakmica u regionalnom takmičenju i dve u Evrokupu, pre nego što se preselio u ekipu Teksas Ledžendsa.

U regionalnom takmičenju beležio je prosečno 15,8 poena i 6,6 asistencija, a u Evrokupu čak 33,5 poena i šest asistencija.

Pjer Džekson, Partizan - Cedevita
Izvor: ABA liga j.t.d.

Najbolje partije pružio je na gostovanju Partizanu, novembra 2016, kome je dao 32 poena, uz devet asistencija, kao i protiv Nižnjeg Novgoroda - 38 poena, pet asistencija.

Igroa je posle toga za Dalas i Makabi, a onda je otišao u Kinu, gde je igrao za dva kluba pre nego što se vratio u razvojnu ligu.

(Mondo.ba)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.