igra se, borba se nastavlja

POBUNA U ORLANDU, OGLASILA SE I LIGA: Igra se u petak ili subotu, ali nije kraj borbe

Autor Pavle Knežević

Funkcioner NBA lige i zvanično je objavio prethodne navode o nastavku lige

Igrači, funkcioneri i vlasnici klubova dogovorili su se danas da se NBA ipak nastavi u "mehuru" u Orlandu, a da će košarkaši pronaći nove načine da pošalju svoju poruku društvene pravde.

Sada se oglasila liga i zvanično, odnosno njen izvršni potpredsednik Majk Bas, koji je najavio i nove sastanke.

"Utakmice NBA plej-ofa koje su bile zakazane za večeras neće se igrati. Nadamo se da ćemo nastaviti takmičenje u petak ili subotu", napisao je Bas u saopštenju i dodao:

"Zakazana je video-konferencija za danas popodne (u toku noći po centralnoevropskom vremenu) na kojoj će učestvovati grupa NBA igrača, kao i predstavnici sindikata igrača, zatim predstavnika lige, kao i predsednika komisije za radna pitanja NBA Majkla Džordana i na njoj će se razgovarati o sledećim koracima".

"Pobuna" igrača u "balonu" nastala je nakon što je policija pucala i ranila američkog crnca Džejkoba Bleka. On je upucan sa sedam metaka u leđa dok je bio nenaoružan.

To se desilo dok se još nije smirila situacija nakon protesta zbog ubistva Džordža Flojda krajem maja. Od tada u većim (i manjim) gradovima SAD traju protesti u kojima se traži društvena pravda, rasna jednakost i reforma policije.

NBA igrači su bili među najglasnijima u tim protestima, a prvi korak u sredu napravili su igrači Milvokija, koji su objavili da neće igrati sa Orlandom. Nakon toga su otkazane sve utakmice zakazane za taj datum.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi