BIZNIS!

KOŠARKAŠI "POLUDELI" ZA POLJOPRIVREDOM: Nova strast kapitena Zvezde je borovnica, "rival" i ex šuter Partizana!

Autor Milutin Vujičić

Ako ste kupili borovnice, velika je šansa da su sa zemlje nekog od naših košarkaša...

Izvor: MN Press

Veliki broj srpskih košarkaša odlučio se da po završetku karijere, ili još dok je ona trajala, pokrene privatni biznis, a sve interesantnija opcija je poljoprivreda!

Darko Miličić je veliki proizvođač jabuka, zemlju kod Niša je kupio Kosta Perović, Nenad Krstić proizvodi rakiju od voća, dok je najinteresantnija borovnica. Prvi je ovom voćkom počeo da se bavi Uroš Tripković, a posle još i Raška Katića i Marka Kešelja, pridružio im se i Branko Lazić.

Možda će vas zanimati

Dugogodišnji kapiten Crvene zvezde otkrio je u intervjuu za "Blic" da je kupio zemlju, kako on kaže zaraslu polulivadu, u Deču i krenuo od nule.

"Ideja da pokrenem biznis sadnje borovnica došla je posle dugo razmišljanja o nekom privatnom biznisu koji sam hteo da započnem. Bilo je tu dosta opcija, ali borovnica tada nije bila u opticaju. Ona je došla sasvim slučajno. I malo smo istraživali o njoj i doneli odluku da pokrenemo biznis. Na odluku nisu uticale kolege, jer tada sam znao da jedino Kešelj ima zasad. Kasnije sam tek saznao za Katića i Tripkovića", kazao je kapiten Zvezde za "Blic".

"Što se tiče razmene iskustava, najviše se čujem sa Raškom Katićem, malo manje sa Kešeljom. A iskreno sa Tripkovićem nisam stupio u kontakt. Nema tu takmičenja. Svi želimo da imamo što bolji zasada kako bismo mogli da plasiramo robu na tržište. I zbog toga više sarađujemo nego što se takmičimo".

Branko Lazić je kazao da je dosta vremena na gazdinstvu provodio za vreme karantina, a da svima poručuje da ne odustaju na prvim problemima jer će ih nažalost biti.

Može li da se živi od tog posla?

"Mislim da poljoprivreda može zaista da donese dobar ili čak i odličan život po pitanju finansija. Naravno, potrebno je zaista mnogo rada, truda, prisustva i posvećenosti tome", zaključio je Branko Lazić čiji je biznis tek na samom početku.

(MONDO/Blic)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.