NEĆEMO SKORO NA TRIBINE...

TURCI PRELOMILI, ČEKA SE EVROLIGA: Košarka pred praznim tribinama do KRAJA prvog kruga!

Autor Nikola Janković

Da li je ovo nagoveštaj iste ili slične odluke čelnika Evrolige pred start sezone 1. oktobra?

Turci su doneli odluku: Košarka se neće igrati pred navijačima pre završetka prvog kruga u sezoni 2020/21.

Da li je ovo nagoveštaj iste ili slične odluke čelnika Evrolige pred start sezone 1. oktobra?

Za "upražnjenu" titulu bori se 16 klubova, na kraju ligaškog dela prvih osam nastavlja takmičenje u plej-ofu, preko četvrtfinala, polufinala, do finala na tri dobijene utakmice.

U ovom trenutku to bi bila samo pretpostavka, na osnovu toga što Barselonu i Istanbul pored jakog sponzorskog ugovora vezuju i dva turska kluba sa "A" licencom, Efes i Fenerbahče.

Međutim, tačno je i to da su Turci prethodnih godina brojne odluke donosili kako bi njihov takmičarski kalendar bio u skladu sa evroligaškim, a u skladu su proletos bile i brojne odluke klubova iz Istanbula, kao i turskog Saveza, u odnosu na poteze prvog čoveka takmičenja Đordija Bertomeua i Borda direktora.

Čelnici takmičenja koje je prekinuto 11. maja u jeku pandemije, obavestili su javnost o čvrstom stavu zauzetom pred start sezone 2020/21 - da publike neće biti na tribinama bar do kraja prvog kruga, što znači na zimu.

Superliga počinje 3. oktobra, 48 sati nakon premijernih utakmica Evrolige u "ponovljenom" sastavu iz neodigrane sezone 2019/20. Naš predstavnik ostaće Crvena zvezda.

Kada bude konačna, Đordijeva odluka svakako će se odnositi i na sezonu u Evrokupu, u kom će srpsku košarku predstavljati Partizan.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.