Košarka

ZVEZDA PROTIV ŠAMPIONA ŠPANIJE: Godinama gubi od njega, da li će prekinuti niz?

Autor Mladen Šolak

Crveno-beli imaju težak zadatak na evroligaškoj premijeri u svojoj hali.

Ognjen Dobrić u duelu protiv Baskonije
Izvor: MN Press

Posle gostovanja Fenerbahčeu i Ciboni, Crvena zvezda u petak će odigrati prvi meč na svom parketu.

Ekipa Saše Obradovića dočekaće od 19 časova šampiona Španije - Baskoniju, koji mu je stvarao velike probleme prethodnih godina.

Tim Duška Ivanovića ušao je u Evroligu prošlonedeljnom pobedom protiv Real Madrida na svom parketu, a pobedio je crveno-bele u prethodna četiri susreta.

Trenutni međusobni skor dva tima je 5:5, a crveno-beli su poslednju pobedu protiv velikana iz Vitorije ostvarili u januaru 2017, odigravši te večeri u hali "Fernando Buesa" jedno od najimpresivnijih poluvremena prethodnih godina (27:50).

Ipak, od tog trenutka Baskonija je počela u seriji da pobeđuje Zvezdu i slavila je u pet od prethodnih šest međusobnih susreta.

Gostujući tim u petak će imati u svojim redovima MVP-a prve runde Evrolige Pijeriju Henrija, heroja trijumfa protiv Reala, a u sastavu će biti i američki krilni centar Alek Piters.

"Dobro smo počeli i u Španiji i u Evroligi. Pokazali smo veliki potencijal. Igramo sjajno kao tim, iako su mnogi igrači novi u sastavu. Potrebno je da samo da imamo malo bolji fokus. Za nama je pobeda protiv Reala i pokušaćemo da ove sezone ostvarimo još nekoliko takvih uspeha. A kada to uspemo, onda bi trebalo da ih što pre ostavimo za sobom i da se usredsredimo na meč koji nam dolazi".

U odnosu na prošlu sezonu, u sastavu Baskonije nema Meta Dženinga, Tornike Šengelije (CSKA), Šavon Šildsa (Armani), Patrisija Garina (Žalgiris), Džejsona Grejndžera (Alba) kao i još nekoliko igrača šampionskog sastava.

Sa druge strane, dres Baskonije sada nose bivši bek Albe Rokas Gidraitis, "četvorka" Efesa Piters, centar Asvela Džekiri...

Parovi 2. kola

CSKA - Makabi 19
Efes - Fenerbahče 19.30
Real - Valensija 21

u petak

Zenit - Barselona 18
Himki - Žalgiris 19
Zvezda - Baskonija 19
Alba - Bajern 19
Panatinaikos - Olimpijakos 19
Armani - Asvel 20.45

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.