MOĆNO ZA KRAJ

LEJKERSI "SAMLELI" MAJAMI ZA 17. TITULU: Lebron Džejms osvojio četvrti prsten!

Autor Milutin Vujičić

Ušao je "Kralj" u MVP mod i doneo šampionski pehar.

Majami je uspeo da preživi prvu meč loptu, ali ne i drugu!

L.A. Lejkersi osvojili su ovogodišnju šampionsku titulu u NBA ligi. Oni su u šest utakmica finala bili bolji od Majamija, koji je imao dosta problema s povredama, pa je tako slavna franšiza iz Los Anđelesa stigla do 17. pehara u istoriji izjednačivši se sa Bostonom.

MAJAMI - L.A. LEJKERSI 93:106, rezultat u seriji 2:4!

Finalni rezultat šestog meča ne otkriva koliko su Lejkersi bili dominantni, tek su na kraju spustili gard i Majami je izbegao bruku, pošto je sredinom treće četvrtine razlika bila 36 poena.

Apsolutni heroj pobede bio je Lebron Džejms sa 28 poena, 14 skokova i 10 asistencija, a ujedno je proglašen i za MVP-a finalne serije. Ovo je "Kingu" četvrti šampionski prsten, a poručuje da ima još snage da se bori.

Uz njega su odlični bili Dejvis sa 19 poena i 15 skokova, isti košgeterski učinak imao je i Rondo, dok je Kaldvel-Poup dodao 17 poena.

Na drugoj strani istakao se Bem Adebajo sa 25 poena i 10 skokova, dok je Džimi Batler potpuno ostao bez snage posle potrošnje u prvih pet mečeva. Postigao je samo 12 poena, a povratak Dragića na parket nije mnogo promenio za Hit.

Ovo je prvi šampionski pehar za Lejkerse posle pune decenije, a naravno pobedu su posvetili tragično poginulom Kobiju Brajantu.

Pogledajte slavlje!

Lejkersi slavlje
Izvor: Youtube/NBA

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.