Prava pojačanja

LOJD NAJBOLJI U EVROLIGI, HOL U VRHU: Brutalna statistika bekova Zvezde, evo dokaza da su top pojačanja!

Autor Nikola Lalović

Košarkaši Crvene zvezde savladali su CSKA, a heroj pobede opet je bio Džordan Lojd.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je dokazala da može da se nosi sa najboljima u Evroligi! Posle produžetka je u "Pioniru" pao CSKA 86:84, a još jednom je najbolji na meču bio Džordan Lojd. 

Bek Crvene zvezde bio je nerešiva enigma za igrače protivničkog tima. Postigao je 31 poen uz 6 skokova i imao je indeks korisnosti 25.

On se popeo na drugo mesto ukupne liste strelaca iza Vila Klajburna iz CSKA. Stvar je u tome što je Klajburn odigrao i meč više, jer je Zvezdi otkazan duel sa ASVEL-om u prethodnom kolu.

Kada se gleda stastitika po 40 minuta provedenih na terenu Lojd postiže 32,65 poena i ubedljivo je prvi u Evroligi. Po meču postiže 23,75 poena i tu je takođe ubedljivo prvi! 

Još jedan Amerikanac u redovima Zvezde koji se odlično pokazao u Evroligi je Lengston Hol, On je u pobedi nad CSKA imao 6 poena ali i 6 asistencija, a upravo je razigravanje saigrača njegov najveći adut. Na svakih 40 minuta na terenu Hol beleži 9,46 asistencija, po čemu je peti u Evroligi! 

Na meču sa CSKA svoj momenat je imao i centar Duop Rit, koji je blokadom nad Majkom Džejmsom u produžetku dao Zvezdi šansu da reši ovaj duel. Korpulentni centar na 40 minuta na terenu beleži 2,65 blokada. što je peti najbolji rezultat najelitnijeg evropskog košarkaškog takmičenja. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.