MONDO intervju

SRPSKI AS PROŠAO PAKAO, SAD OPET POBEĐUJE: Paunić za MONDO o životnoj drami i nestvarnom početku u Rusiji

Autor Tamara Ranković

Stao je na teren prvi put u dresu novog tima, a njegova Lokomotiva je rešetala i rešetala. Ivan Paunić u razgovoru za MONDO pričao je o tom spektaklu, kao i o svojoj teškoj situaciji iz koje se vratio kao veliki pobednik.

Izvor: MN Press

Poznati srpski košarkaš Ivan Paunić ostavio je za sobom veoma težak period.

Dugogodišnji reprezentativac Srbije, osvajač srebra na Eurobasketu 2009. igrao je pre tri godine sezonu života u Tofašu, a onda je doživeo povredu kolena i komplikacije koje su mogle da mu završe karijeru i ugroze život zbog sepse.

U bolnici je proveo dva meseca, prošao dramatične momente ali srećom oporavio se i uspeo je da ponovo istrči tamo gde se najbolje oseća - na parket. Sada nosi dres jednog od najambicioznijih klubova, Lokomotive Kubanj, tradicionalnog "teškaša" Evrokupa i konstantnog favorita tog takmičenja. 

Nakon sezone u Iranu i kratke epizode u Megi početkom 2020, Paunić se ponovo vratio na veliku scenu.

Ove nedelje, učestvovao je u utakmici za pamćenje.

Lokomotiva je protiv Antverpena u sredu odigrala u NBA ritmu, jer su izabranici Jevgenija Pašutina ubacili čak 71 poen za 20 minuta košarke. U fantastičnoj pobedi ruskog tima i nestvarnoj sekvenci učestvovao je i dugogodišnji srpski reprezentativac koji je debitovao za "lokose" baš protiv belgijske ekipe.

Na debiju je odigrao sjajno, ubacio za 12 minuta dve trojke, koje su mu zaštitni znak, i nagovestio da i njega i ekipu čekaju velike stvari.

U intervjuu za MONDO, Paunić je otkrio utiske iz Rusije, gde je igrao od 2010. za Nižnji.

"Rusija je meni ostala u jako lepom sećanju, imao sam dve možda i najbolje sezone u karijeri. Trener Pašutin me pamti iz tih dana kada sam igrao odlično i želeo je da me potpiše u Lokomotivu", započeo je Paunić, a zatim se osvrnuo na najteži životni period i otkrio nam da je uspeo da prebrodi nesrećnu situaciju uz upornost i rad.

"U Tofašu smo napravili istorijski rezultat ekipa je igrala jako dobro. Osvojili smo srebrnu medalju u Kupu Turske i srebrnu medalju u turskom prvenstvu. Sigurno da bi ta sezona bila odskočna daska, ali povreda je učinila da se karijera i život dovedu u pitanje. Prošao sam mogu reći pakao godinu dana, ali sam bio uporan i želeo da izađem kao pobednik iz te cele situacije. Moj trud i veliki rad se isplatio pozivom u jedan od najboljih evropskih klubova", istakao je "srebrni orao".

U Lokomotivi je poznato kako stoje stvari i da su ambicije uvek najviše.

"Ekipa Lokomotive je sačinjena od jako dobrih i kvalitetnih igrača, većina njih igra dve godine zajedno. Imamo nekoliko igrača iz NBA i nekoliko igrača iz Evrolige sa velikim iskustvom. Imamo velike ciljeve i ne odustajemo od toga, svaka utakmica nam je kao finale, samo sa takvim pristupom možemo nešto uraditi. Odigrao sam dobro prvi meč i nadam se svakom sledećem da bude bolji i bolji i da pobeđujemo što je najvažnije. Lokomotiva svake godine ima visoke ciljeve, najveći budžet i predstavlja neki pritisak, ali ova ekipa mislim da je jako dobro sastavljena i nadamo se velikim rezultatima. Najbitnije je da svi ostanemo zdravi i da nas povrede zaobiđu" rekao je Paunić.

Ivan Paunić
Izvor: MN Press

Lokomotiva se takmiči u Grupi C Evrokupa i posle šest odigranih utakmica zauzima drugo mesto na tabeli, sa učinkom 5-1. Prvi je Virtus sa 5-0, a tu su i Monako (3-2), Andora (2-3), Lijetkabeils (1-4) i Antverpen (0-6).

Naravno, iz Krasnodara prati i ovdašnju košarku i početak sezone "večitih rivala". 

Sa Partizanom bi mogao da se sastane u kasnijoj fazi Evrokupa...

"Partizan ima izuzetno dobar tim i siguran sam da će početi da igraju dobro, došao je i novi trener Saša Filipovski koga dobro znam i sigurno će dosta toga promeniti u igri. Partizan je uvek jedan od najtežih rivala i želim im puno uspeha u nastavku sezone" rekao je Paunić o klubu u kojem je počeo karijeru.

Takođe, iskusni šuter prati i Zvezdu i smatra da su crveno-beli sposobni za značajne rezultate ove godine.

"Što se Zvezde tiče, Saša Obradović je takođe napravio dobar tim sa kvalitetnim igračima na svim pozicijama. Sigurno će dosta toga pokazati u ovoj sezoni." zaključio je Paunić, uz poruku kolegama da se čuvaju povreda jer je to za njih najvažnije.

Posle svoje velike i uspešne bitke, Paunić svakako zna koliko je to bitno.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.