ništa se još ne zna

ABA NEMA UGOVOR SA EVROLIGOM, PARTIZAN JE KRIV ZA LOŠ MENADŽMENT: Prvi čovek Zvezde uperio prstom u krivca

Autor Pavle Knežević

Svi se pitaju kakva je budućnost ABA u Evroligi

Izvor: MN Press

Pojavila se informacija da će Asvel i Bajern dobiti dugoročne licence za Evroligu, što je odmah dovelo do nagađanja da će ABA ostati bez mesta u elitnom takmičenju. To je dodatno povisilo tenzijeu takmičenju koje je opterećeno problemima.

Nebojša Čović, predsednik Crvene zvezde, jedinog kluba sa ovih područja koji igra Evroligu, rekao je da on nema nikakve informacije, a da ABA i Evroliga nemaju ugovor zbog lošeg menadžmenta regionalne lige, za šta je okrivio Partizan.

"Nemam nikakve informacije, to je sve u domenu priče. I mi radimo naš deo posla, mislim Crvena zvezda, kada je Evroliga u pitanju. Ugovor ABA lige i Evrolige je istekao pre dve godine, nikakav ugovor više ne postoji, nažalost zbog lošeg menadžmenta ABA lige", rekao je Čović.

Kao i ranije, govorio je da je Zvezda na vreme upozoravala da će doći do trenutnog teškog stanja u ABA.

"Račun je zatvoren. Zvezda je od 3. januara 2020. godine upozoravala šta će se dogoditi zbog pravne neuređenosti vlasničke strukture ABA. Nije vredelo, neki ne razumeju, a neki namerno ne razumeju. Račun je ugašen u banci u Zagrebu, račun u Beogradu je blokiran od 1. jula 2019. godine", ispričao je on.

Za to je okrivio Partizan.

"Odluke koje su donete na Skupštini nisu sprovedene zahvaljujući Partizanu koji nije potpisao punomoćje, a odluke su bile jednoglasne. Samo treba da se sprovedu odluke i onda će biti odblokiran račun. Zvezda traži da se sprovedu te jednoglasne odluke", istakao je Čović.