Opet utakmica!

ZVEZDA MOŽE DA TRENIRA SAMO U ABA LIGI: Split, pa opet duplo kolo Evrolige

Autor Dušan Ninković

Naporan raspored crveno-belih.

Izvor: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde mts nakon dve vezane utakmice u Evroligi, vraćaju se obavezama u regionalnom takmičenju, a meč 7.kola ABA lige jtd na programu je u nedelju od 19 časova protiv ekipa Splita.

Kao i u dosadašnjem delu sezone, meč će se igrati bez prisustva navijača.

Novajlija u ABA 1 ligi je tim koji ima bogatu istoriju, a u ovoj sezoni sa nekoliko dobrih utakmica pokazao je da će mnogima biti neugodan protivnik. Crvena zvezda mts sa druge strane želi da nastavi uspešan niz bez poraza, i u dobrom raspoloženju uđe u novi “dupli program” Evrolige u kome će gostovati Armaniju i Barseloni (sreda i petak).

O predstojećem protivniku govorio je trener crveno-belih, Saša Obradović,

''Dolazi nam vrlo organizovana ekipa Splita koja ima jasnu viziju šta radi u napadu i u odbrani. Posle iscrpljujuće utakmice protiv Reala, i poslednje nedelje putovanja i jakih utakmica , treba nam dobra utakmica jer mnoge stvari ne možemo da ispravljamo treningom, već kroz utakmice. U ovom trenutku, samo na taj način možemo da dižemo formu i smanjimo prazne hodove u igri'', rekao je trener crveno-belih.

Prvotimac Zvezde, Dejan Davidovac, istakao je se pristup mečevima u regionalnom takmičenju ne razlikuje od onih evropskih.

''Jesmo u teškoj seriji utakmica Evrolige, ali ovoj pristupamo na potpuno isti način kao i mečevima sa Asvelom i Realom. Split je dobra ekipa, Luković igra dobro, Kedžo dosta pomaže iskustvom, imaju dobru hemiju, dobro su uklopljeni i imaju i karakter jer su pokazali protiv Cibone da mogu da se vrate iz velikog minusa. Zato ćemo morati da pristupimo maksimalno ozbiljno ovoj utakmici, da odigramo čvrsto u odbrani i poštujemo dogovore iz svlačionice. Želimo pobedu, ne bežimo do uloge favorite, ali ćemo morati da je zaradimo na terenu i u dobrom raspoloženju krenemo u novo dulo kolo'', rekao je Davidovac.

Nakon šest doigranih rundi u regionalnom takmičenju, Crvena zvezda je jedini tim sam maksimalnim učinkom. Ekipa Splita, koja u sedmom kolu dolazi u Beograd, do sada ima skor 3-3.

Budite bolje informisani od drugih,PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.