BORIO SE ZA ŽIVOT

NEVEROVATNO! BIO JE KAPITEN ZVEZDE, ALI SU MORALI DA MU AMPUTIRAJU NOGU: Osvojio titulu sa tumorom, a nije znao! (VIDEO)

Autor Nebojša Marković

Odjednom je sa košarkaškog terena morao da pređe na onaj na kojem se borio za sopstveni život!

Izvor: MN Press

Životna priča Ivana Ćorovića nije nimalo jednostavna. Momak koji ima 22 godine u životu je već prošao mnogo toga, a pre nekoliko godina je prekinuo karijeru zbog tumora na kolenu.

Ovaj nekada talentovani košarkaš koji je obećavao da će biti jedan od onih koji će napraviti sjajnu karijeru bio je kapiten mlađih kategorija Crvene zvezde, ali zbog borbe za život, njegova karijera se prerano završila!

Ćorović je svojevremeno osam meseci igrao košarku sa tumorom na kolenu, osvajao trofeje, uopšte ne znajući da uopšte ima tumor.

On je čak bio prvak juniorskog šampionata sa Crvenom zvezdom, sve vreme misleći da je to zapravo - hematom.

Ćorović je ovo otkrio za crnogorsku televiziju "Vijesti", za koju je govorio o svom životu i bolesti zbog koje su doktori morali da mu amputiraju nogu.

"Bio sam momak za primer, dobro mi je išla i škola, najviše sam trenirao i dogurao sam čak do kapitena juniorskog tima Zvezde", započeo je Ćorović za "Vijesti".

On je bio kapiten u timu Zvezde u kojem su igrali Boriša Simanić, Aleksa Radanov i Stefan Đorđević. Ipak, ubrzo se sve pretvorilo u Ivanovu borbu za život.

"Govorili su da je hematom, nije moglo da se utvrdi. Najveći problem je bio što sam ja igrao sa tim osam meseci. Osvojio sam juniorsko prvenstvo Srbije i kad je trebalo da počnu pripreme za novu sezonu, za neki moj možda da kažem i bum, otkrio sam problem koji me je pratio i počela je borba za život", otkriva tešku priču.

Izvor: MN Press

"U tom trenutku sam se borio za život i nisam mogao da patim za košarkom, ali sigurno da mi se ponekad igra i voleo bih, ali život ima dosta epizoda, u nekoj od njih ću i ja biti uspešniji."

Ćorović je tumor prvo lečio hemoterapijama, potom i sa dve operacije, a posle svega je njegova noga morala da bude amputirana iz kuka.

Ovaj mladić u Crnoj Gori nije ostvario invalidninu jer se komisija pozvala na to da nije imao metastaze. Ćorović je uspeo da pobedi i sačuva život, a potom je upisao Mašinski fakultet.

Sada igra šah i svira gitaru, živeći drugačijim životom.

Ivan Ćorović o tumoru i kraju košarkaške karijere
Izvor: YouTube/Vijesti Online

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.