ZAŠTO?

ŠOK - KEVIN DURENT ĆE IGRATI CENTRA? Jedan od najboljih košarkaša menja poziciju!

Autor Milutin Vujičić

Košarka se menja...

Izvor: YouTube/Jimmy Kimmel Live/Screenshot

Kevin Durent je jedan od najboljih košarkaša današnjice i naredne sezone se vraća na parket. Propustio je čitavu sezonu u Bruklinu zbog teške povrede, pa se nada da će zajedno sa Irvingom i ostalim saigračima uspeti da nađe pravu hemiju da bi napali titulu.

Ipak, veoma je moguće da ga u narednoj sezoni nećemo gledati na uobičajenoj poziciji krila, nego mu je novi trener Stiv Neš namenio i potpuno drugačiju ulogu.

"Mislim da će me trener koristiti na razne načine, pogotovo u 'small ball' postavi. Tada ću igrati praktično centra ili četvorku", rekao je Kevin Durent za "ESPN"

"A ponekad ću i vući napad, tako da moram biti spreman na sve".

Košarka se definitivno menja, pa bi tako nekadašnji MVP i najbolji strelac NBA lige, poznat po sjajnom šutu, mogao sa 32 godine da zaigra na novoj poziciji, a sve zato što su trendovi u poslednjih deceniju i jače značajno drugačiji.

Dešavalo se da igrači u Ol-star timovima budu izabrani na drugo mesto jer fali centar, a pomeranje Durenta na "peticu" podseća upravo na to.

Sećamo se da je Durent već igrao "četvorku", odnosno krilnog centra, dok je nastupao za Voriorse s kojima je osvojio dve šampionske titule, dok se ovih dana priča da bi u Bruklinu mogao da mu se pridruži i nekadašnji saigrač Džejms Harden.

Možda je upravo to uslovilo nova pomeranja unutar petorke Netsa...

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.