Kraj

CRVENO-BELI GA DOČEKALI KAO ZVEZDU, ALI JE RAZOČARAO: Kraj karijere jednog od najjačih centara u istoriji Evrolige!

Autor Dušan Ninković

Snažni grčki košarkaš je završio igračku karijeru.

Izvor: MN Press

Mnogobrojne povrede, poređenja sa jednom od najvećih zvezda NBA lige, vožnja gradskim autobusom kroz Surčin... Neobična karijera, kada se sve uzme u obzir.

Sofoklis Skorcanitis (35), grčki košarkaš koji je jedan deo kariejre proveo u Crvenoj zvezdi, oprostio se od aktivnog igranja košarke. Odlučio je da se penzioniše.

Razlog za to su problemi koje je imao sa povredama, ali i specifična situacija u svetu sporta. Mnoge lige i mnogi klubovi imaju problema sa korona virusom, takmičenje se još nije vratilo u normalu, pa je snažni centar zaključio da je bolje da prestane da igra.

''Zbog situacije koja vlada u svetu, posebno zbog korona virusa koji muči lige, odlučio sam da siđem sa scene. Moja odluka je da se penzionišem. Imaću više vremena da se posvetim porodici i da pomognem supruzi da razvije svoju karijeru'', rekao je korpulentni košarkaš.

Iako u Crvenoj zvezdi nije ostavio dubok trag, njegov boravak u Beogradu je bio upečatljiv. Igrač crveno-belih je bio od početka avgusta do kraja oktobra 2015. godine, a na predstavljanje je stigao gradskim autobusom. To je bila šala marketing tima-crveno belih, koji su grčkom košarkašu priredili spektakularan doček u samom autobusu. 

''Big Sofo'', kako su ga zvali u evropskoj košarci, je nosio tim mnogobrojnih timova, a čak je bio izabran i na NBA draftu. Nikada nije zaigrao u SAD, ali su poređenja sa Šekilom O'Nilom, zbog fizičke sličnosti, bila prisutna od početka karijere. Otuda i nadimak ''Bejbi Šek''.

Skorcanitis je rođen u Kamerunu, jer mu je majka iz te zemlje, ali nosi ime svog očuha. Odrastao je u Grčkoj, gde je počeo da se bavi košarkom, koju na početku nije voleo. Igrao je za Iraklis, Kantu, Aris, Olimpijakos, Makabi, Panatinaikos, Crvenu zvezdu, PAOK, Aries Trikalu i na kraju Jonikos Nikajas.

Sofoklis Skorcanitis dolazak u Zvezdu
Izvor: YouTube/KK Crvena zvezda mts

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.