"Sekirica" bez kazne

SUDIJSKA ODLUKA ZBOG KOJE JE ZVEZDIN ŠUTER BESAN: "Okačio" snimak posle utakmice, ovo je morao biti faul (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Lider crveno-belih objavio je posle utakmice jednu od situacija u kojoj su arbitri napravili previd u duelu Zvezde i Olimpijakosa. Ovo je po svim kriterijumima prekršaj...

Izvor: MN Press

U nekoliko situacija utakmice Crvena zvezda - Olimpijakos sudijska trojka na čelu sa Damirom Javorom napravila je previde, a neki su bili očigledni i bez usporenog snimka.

Iako arbitri možda "na prvu" nisu mogli da vide Slukasov povratak na svoju polovinu pre koša za 47:41 ili to da se lopta od Spanulisove noge odbila u aut u važnom trenutku drugog poluvremena, jedan nedosuđeni prekršaj posebno je naljutio Džordana Lojda.

Zvezdin bek je u prvom delu meča krenuo na prodor, a njegov čuvar Šakil Mekisik je svesno išao na to da ga faulira, u čemu je i uspeo, a sudije se nisu oglasile.

Amerikanac je posle utakmice podelio taj snimak na Twitteru uz ljutiti emotikon.

Uz Javora, koji sa crveno-belima ima istoriju napetih mečeva i nekad kontroverznih odluka još od 2015. godine, meč u praznom "Pioniru" sudili su i Italijan Karmelo Paterniko i Španac Đordi Alijaga.

S obzirom na sve viđeno i na odluke koje su bile diskutabilne (ili jasno pogrešne) na obe strane, definitivno je da sudije nisu uradile posao u skladu sa rangom takmičenja. To se svakako odnosi i na navedenu situaciju iz 22. minuta, kada se Slukas vratio na svoju polovinu sa loptom, pa dao koš sa vrha kapice, što je evidentirano kao trojka (!?) za 47:42.

Uprkos pozivima sa klupe crveno-belih, ta situacija nije pregledana čitavih pet minuta, kada je koš konačno preinačen u "dvojku". Rezultat je u međuvremenu odmakao do 52:52.

Trener Zvezde Saša Obradović komentarisao je nakon meča i situaciju u poslednjem napadu gostiju, u kojem je Branko Lazić pao tražeći prekršaj Vasilisa Spanulisa.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.