Hapšenje

IGRAO PROTIV ZVEZDE, NI KRIV NI DUŽAN U CENTRU SKANDALA: Lažni košarkaš pljačkao devojke, jednoj uzeo 10.000 evra!

Autor Dušan Ninković

Slučaj zamene identiteta koji će vas šokirati - predstavljao se kao Rokas Jokubatis, pa pljačkao devojke na sajtovima za muvanje!

Izvor: MN Press

Prva predviđanja kažu da je Rokas Jokubaitis biti izabran u prvoj rundi narednog drafta, pred sezonu 2021/22. Do tada će imati prilike da se još razvije, igrajući Evroligu, gde je bitan deo Žalgirisa.

Iako igra tek drugu profesionalnu sezonu, već je jedno od prepoznatljivih lica litvanske košarke. Ima 20 godina, visok je, plav i privlačan devojkama, što je u rodnoj zemlji bio povod za jednu veliku aferu.

Mladi košarkaš se, ne svojom krivicom, našao u centru skandala!

Njemu je ukraden identitet, a čovek koji se mesecima predstavljao kao on je uhapšen nakon što je zaradio desetine i desetine hiljada dolara od tog ''posla''. Sve je bilo filmski osmišljeno, a žrtve su bile devojke koje je ubeđivao da je on poznati košarkaš!

Priča počinje na Fejsbuku, gde se jedna devojka požalila da je njenu drugaricu ''opljačkao'' čovek koji je predstavljao kao Jokubaitis. Zapravo, ona mu je pozajmila pare nakon nekoliko meseci veze, kada je imala čvrste dokaze da izlazi sa košarkašem Žalgirisa.

Povod za traženje novca su bili problemi sa karticom, kako je to objasnio rokasov dvojnikom, a devojka koja je bila žrtva nije ni dovodila u pitanje njegov identitet. Sve je saznala tek kasnije, kada je imala uvid u poruke iz njegovog telefona.

''Lažni profil'' se ''poklapao'' sa devojkama na Tinderu, a zatim im pričao kako je on prvotimac Žalgirisa. njegovu priču pratile su slike iz hale, hotelskih soba, ispred klupskog autobusa, u zvaničnoj opremi sa inicijalima, a čak je vozio i automobil firme koja je tenički sponzor litvanskog kluba! Kakav ludak...

Devojkama je redovno pričao da mora na treninge ili putovanja, pitao ih da li su ga gledale na prethodnom meču i analizirao naredne poteze u karijeri. One nisu ni shvtale šta se zapravo dešava i da će im uskoro tražiti novac.

Na kraju, ako je to ikako moguće, priča ima dobar kraj. Dvojnik Rokasa Jokubaitisa, momka koji je pre samo dva meseca igrao protiv Crvene zvezde i koji sa njim deli neverovatnu fizičku sličnost, uhapšen je u Viljnusu. Narednih dana će biti više informacija o momku za kog se za sada zna samo da ima 23 godine.

Pretpostavlja se da je na ovaj način ''zaradio'' nekoliko desetina hiljada evra. Samo jednu od devojaka koje su bile žrtve opljačkao je za 10 hiljada evra.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.