DUGO SE ČEKALO...

NOSIO JE PARTIZAN U EVROLIGI I BIO LJUBIMAC GROBARA: 18 godina se pričalo o rekordu Miloša Vujanića!

Autor Milutin Vujičić

Sve dok Nedović nije "natrpao" koš Makabija u rekordima Srbije u Evroligi bila je upisana partija Miloša Vujanića. Igrao je majstorski za Partizan.

Izvor: MN Press

Nemanja Nedović odigrao je partiju života prošle večeri pošto je ubacio čak 39 poena za Panatinaikos, ali to je na kraju bilo nedovoljno da bi pobedili Makabi (89:81).

Srpski reprezentativac "plesao" je na parketu, pogodio čak sedam trojki i Makabi nikako nije mogao da ga zaustavi, ali jeste ostale njegove saigrače koji se nisu proslavili. Svi zajedno jedva da su prebacili njegov košgeterski saldo, pa su mu tako pokvarili slavlje…

Uteha za Nedovića je što je zahvaljujući tom učinku postao srpski rekorder Evrolige!

Naime, od kada je došlo do reforme Evrolige 2000. godine, nijedan srpski košarkaš nije uspeo da postigne toliki broj poena kao Nedović. Verovatno ni sam as Panatinaikosa nije bio svestan obaranja rekorda prošle večeri, ali je brzo saopšteno koga je "skinuo" sa trona.

Čak 18 godina je taj rekord bio u vlasništvu Miloša Vujanića koji je u dresu Partizana ubacio čak 36 poena kroz mrežicu Virtusa.

U pitanju je meč koji se igrao 25. oktobra 2002. godine!

Kuriozitet je da se ni tada srpski rekorder nije radovao pobedi. Partizan je zapravo izgubio ubedljivo od italijanskog predstavnika (86:73), ali je partija Miloša Vujanića postala "punoletna" u istorijskim knjigama Evrolige čekajući Nemanju Nedovića.

Vujanić je briljirao protiv Virtusa i postigao skoro polovinu poena tima koji je vodio Duško Vujošević, ali nije imao podršku saigrača kako bi meč uveli u dramatičnu završnicu.

Prvo poluvreme bilo je užasno (53:29), ali su u nastavku igrači Partizana podigli nivo igre i uz "huk" navijača uspeli da smanje razliku za deset poena, razlika je pala i na sedam, međutim Virtus je iskoristio iskustvo i meč rutinski priveo kraju.

Vujanić je odmorio samo dva minuta, a na terenu je plesao - šutirao je 8/16 za dva, 2/5 za tri i slobodna bacanja 14/16. Ukupno za 36 poena, a imao je i tri skoka i dve asistencije.

"Tesko je analizirati utakmicu posle onakvog prvog poluvremena. Odigrali smo katastrofalno, razlika je bila ogromna i protiv takvog tima kakav je Virtus jednostavno nije moglo bolje u drugom poluvremenu, iako smo se trgli. Ne smeju da nam se ponavljaju ovakvi periodi loše igre kako je to bilo u prvom poluvremenu. Ipak, ovo je mlad tim i svaka nova utakmica je novi izazov i prilika da se isprave ovakvi kiksevi", pričao je posle meča kapiten Nenad Čanak.

Izvor: (MN Press - arhiva)

Vujaniću to nije bila jedina briljantna partija u Evroligi u sezoni 2002/03, druga u crno-belom dresu od dolaska iz Zvezde, pošto je dao 33 poena Ulkeru, 30 Šljonsku, po 28 CSKA i Asvelu...

U proseku, davao je čak 25,8 poena po meču!

Nažalost, crno-beli neće tu sezonu u Evroligi pamtiti po naročitim uspesima jer su imali najlošiji skor u svojoj grupi (4-10), ali su imali najboljeg strelca.

Upravo posle te sezone Vujanić je i završio u Bolonji, ali u Skiperu

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.