Još se vraća u formu

NOVI BROJ NA DRESU, A JOŠ NIJE ONAJ STARI GUDURA: Marko debitovao u važnoj pobedi Fenerbahčea!

Autor Mladen Šolak

Srpski bek odigrao prvi meč za Fener od povratka iz Amerike.

Izvor: MN Press

Marko Gudurić vratio se prošle nedelje iz Fenerbahčea posle jedne godine u Americi, a u sredu je debitovao za novi-stari tim u pobedi protiv Olimpijakosa u Istanbulu - 84:77 (22.27, 23:14, 21:13, 18:23)

Srpski bek proveo je na terenu 20 minuta sa brojem "osam" na leđima (ranije je nosio "23"), dao je četiri poena uz loš šut za tri (0/4), koji i nije iznenađenje, jer je imao dugu pauzu i od leta nije radio sa ekipom.

Tačnije, od početka 2020. njegova minutaža u Memfisu bila je sve manja, pa je i razumljivo da je van takmičarskog ritma, u koji će ga Igor Kokoškov svakako vraćati u narednom periodu.

U utakmici koju je Olimpijakos "otvorio" sa sedam trojki u prvoj četvrtini, Fenerbahče je našao put ka pobedi čvršćom odbranom i prisebnijom igrom u preostale tri deonice. Dok se bližio kraj, Bugarin Saša Vezenkov vraćao je Grke u igru trojkama (75:71 u 38. minutu), Gudurić je pokušao da odbije taj nalet, pa je posle nekoliko promašaja ustupio svoje mesto Nandu De Kolou.

Jan Veseli bio je najbolji igrač Fenera sa 17 poena bez promašaja (8/8), a u završnici se istakao i Dejšon Pjer sa pet poena u nizu za nedostižnih 82:76 na 18 sekundi do kraja.

Fenerbahče je tako ostvario šestu pobedu uz deset poraza, prekinuvši seriju od tri poraza, dok je Olimpijakos na učinku od sedam trijumfa i osam neuspeha.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.