Nov početak

IZRAELSKA LEGENDA PREUZELA PAO: Sa njima je bio šampion Evrope!

Autori Dušan Ninković Dragan Šutvić

Ove sezone je predvodio Hapoel protiv Igokee u FIBA Ligi šampiona

Izvor: FIBA

Ekipa Panatinaikosa ove sezone muku muči u Evroligi, a ceh za to je platio doskorašnji trener Georgis Vovoras. Umesto njega, na klupu velikana sešće nekadašnji košarkaš atinskih zelenih. 

Oded Kataš, Izraelac koji je već godinama trener, svojevremeno je kao plejmejker Panatinaikosa stigao do trofeja Evrolige! Bilo je to 2000. godine, a dres grčkog tima nosio je od 1999. do 2001, kada je i završio karijeru.

U saopštenju iz Panatinaikosa navedeno je da je s 46-godišnjim izraelskim trenerom potpisan ugovor na godinu i po.

Kataš je istovremeno i selektor reprezentacije Izraela, a donedavno je vodio ekipu Hapoel Bank Jahav Taj tim je bio jedan od rivala Igokee u FIBA Ligi šampiona, a nastupi u tom takmičenju su ga preporučili za Panatinaikos.

Ovo će biti prvi put u trenerskoj karijeri koja traje od 2004. godine da Oded radi van izraelskih klubova ili reprezentacije, a i tokom igračke karijere mu je Panatinaikos bio jedino inostrano iskustvo. 

Grčki tim nije na željenom nivou ove sezone u Evroligi, zauzima tek 15. mesto sa šest pobeda u 18 utakmica. Za dobre rezultate nisu dovoljne čak ni maestralne partije srpskog beka Nemanje Nedovića, koji je jedan od najboljih poentera u Evroligi ove sezone.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.