Košarka

NOVA "BOMBA" U ABA LIGI: Potpisao rekorder Lige šampiona - stiže u HIT "jadranske" sezone!

Autor Mladen Šolak

Veliko pojačanje za najprijatnije iznenađenje sezone - Igokeu!

Izvor: Profimedia/LPS/Davide Di Lalla

Više nema dileme - Igokea posle odličnog učinka u prvih 13 kola (10-3) nastavlja sezonu još jača!

U tim Dragana Bajića došao je provereni bek Stiven Grej (31 godina, 196 centimetara), dosadašnji član grčkog Peristerija!

Njegova primarna uloga biće da nadomesti izostanak teško povređenog Antabije Volera, koji je pre nekoliko dana operisao Ahilovu tetivu, zbog čega će morati da pauzira do kraja sezone.

Grej je rođen 1989. godine, a studirao je na univerzitetu Gonzaga. Reč je o sjajnom šuteru, koji poseduje bogato iskustvo, a u ovom trenutku je rekorder FIBA Lige šampiona u ostvarenom indeksu korisnosti na jednoj utakmici.

U oktobru prošle godine je u pobedi Peristerija protiv Ritasa postigao 39 poena uz deset trojki iz 13 pokušaja i spektakularan indeks - 47!

Igrao je i za Roan, Gravelin, Dižon i bio je prvi strelac francuske lige 2015. Takođe, već je nastupao u ABA ligi za Zadar, ali se poput mnogih Amerikanaca nije predugo zadržao u Dalmaciji te 2018.

Ove sezone je imao sjajan učinak u FIBA Ligi šampiona, u kojoj je postizao 21,4 poena po utakmici, a bio je proglašen i za najkorisnijeg košarkaša u ovom takmičenju za oktobar.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.