Podvig

ISTORIJSKI USPEH IGOKEE: Sezona je već za pamćenje - igraće TOP 16 Lige šampiona!

Autor Mladen Šolak

Sjajni rezultati i u ABA ligi i u Evropi

Izvor: Twitter/dodik_igor

Dok u ABA ligi blista i ima skor 12-3, Igokea "gazi" i u Evropi!

Iako je u utorak uveče poražena na gostovanju Turk Telekomu (86:94), ekipa Dragana Bajića prošla je u narednu fazu FIBA Lige šampiona jer joj je ka toj rundi "pogurao" Limož, pobedom protiv Hapoela kod kuće.

Kada su čuli vesti iz Francuske, momci iz Laktaša saznali su da su definitivno napravili najveći uspeh u istoriji kluba!

"Hvala igračima na svemu! A Baja... Baja ti si kreator ovoga i imaš najveće zasluge za ovo! Hvala ti na sreći koju si nam pružio! Čestitam TOP 16 fazu!", napisao je na Tviteru generalni menadžer kluba Igor Dodik i izrazio zahvalnost treneru Draganu Bajiću.

Konačan plasman u Grupi G izgleda ovako: Turk Telekom 5-1, Igokea 3-3, Hapoel Jerusalim 2-4, Limož 2-4.

U narednoj fazi biće formirane četiri grupe sa po četiri učesnika, koji će igrati "svako sa svakim" do marta. Po dva najuspešnija plasiraće se na "Fajnal-ejt" (2-3 mart).

"Mi smo jedan mali klub iz jedne male opštine koja broji 30.000 stanovnika i smatram da je ovo ogroman uspeh, uzimajući u obzir sa kakvim smo košarkaškim gromadama bili u grupi. Čestitam igračima, stručnom štabu i svim ljudima iz uprave na ovom plasmanu. Moram da priznam da sam ovog momenta jako srećan čovek", rekao je Bajić posle uspeha.

Igokea je izbortila plasman perfektnim učinkom kod kuće, gde je pobedila i Limož (80:75) i Turk Telekom (77:66) i Hapoel Jerusalim (75:73). Najbliža "brejku" bila je u Francuskoj, gde je od Limoža izgubila samo tri poena razlike (73:76), ali se ispostavilo da je i bez tog trijumfa uspela da uđe u narednu rundu.

Grupe Top 16 faze biće određene žrebom.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi