SVE ŠTO TREBA DA ZNATE

PARTIZANOVE KALKULACIJE ZA TOP 8 EVROKUPA: Postoje 4 scenarija, crno-beli mogu i do prvog mesta u grupi!

Autor Nebojša Marković

Uspeli su da "iščupaju" trijumf i sada sve drže u svojim rukama.

Izvor: MN Press

Kakvu su samo ludu završnicu igrači Partizana priredili svojim navijačima!

Košarkaši Partizana su u uzbudljivoj završnici uspeli da nadoknade ogroman zaostatak i savladaju Lokomotivu Kubanj i tako umesto da se oproste od četvrtfinala Evrokupa, sada započnu da kalkulišu kako mogu do njega!

Partizan je Lokomotivu savladao 71:69 i to nakon katastrofalnog prvog poluvremena tokom kojeg su Rusi imali čak 18 poena prednosti.

Ipak, meč 4. kola grupe F je rešen u korist Partizana pogotkom Džoša Perkinsa četiri sekunde pre kraja meča, što je značilo da Partizana sada može da počne sa kalkulacijama pred poslednja dva kola TOP 16 faze.

KAKVA JE SITUACIJA U PARTIZANOVOJ GRUPI?

Posle četiri odigrana kola, vodeći je Metropolitan sa skorom 3-1. Prate ga Partizan i Trento sa po 2-2, ali crno-beli su ispred Italijana jer su ih savladali 71:43, a pritom imaju i bolju koš-razliku što bi u pojedinim scenarijima moglo da bude vrlo važno.

Na poslednjem mestu je Lokomotiva sa skorom 1-3.

KAKO PARTIZAN MOŽE DO TOP 8 EVROKUPA

Partizan bi u četvrtfinale Evrokupa mogao da ode uz pomoć četiri moguća scenarija. Još uvek ima dosta toga da se uradi ne bi li crno-beli drugu sezonu u nizu uspeli u tome, ali vredi pogledati kakvi su potencijalni ishodi. 

Timovi koji u četvrtfinale odu iz ove grupe, "ukrstiće" se sa ekipama iz grupe H, u kojoj je vodeći Uniks sa skorom 4-0, a prate ga Andora (2-2), Gran Kanarija (1-3) i Mornar (1-3). Zbog toga je važno i ko će sa koje pozicije u četvrtfinale.

Partizan treba da pobedi u oba preostala meča

Ukoliko upišu dve pobede, Partizan sigurno ide u četvrtfinale, ali bi to mogli da učine i sa prvog mesta u grupi, pod uslovom da Lokomotiva savlada Metropolitan u Parizu.

Partizanu dovoljna pobeda u Italiji, ali...

Crno-beli mogu da slave protiv Trenta u Italiji, ali bi im još bilo potrebno da Lokomotiva izgubi od Metropolitana. Razlog za to je što je Lokomotiva uprkos porazu u Beogradu i dalje bolji tim u međusobnom skoru (ubedljivije su pobedili u Rusiji).

Partizanu dovoljna pobeda protiv Francuza, ali...

Tim Saše Filipovskog može i da samo pobedi Metropolitan i da ode u četvrtfinale, ali pod uslovom da Lokomotiva savlada Trento u poslednjem kolu. Onda ni poraz od Trenta ne bi imao uticaja, jer je Partizan ionako upisao trijumf od +28 protiv Italijana.

Moguć prolazak Partizana "u trouglu", ali...

Ali to bi bilo mnogo kalkulacija koje je sada nemoguće "otpetljati". Dakle, moguće je da više od dve ekipe završe takmičenje sa skorom tri pobede i tri poraza, u kojem slučaju bi kasnije odlučivala koš-razlika. Partizan bi u tom slučaju, makar za sada, bio u prednosti u odnosu na Trento i Lokomotivu, ali u čitava dva kola sve može lako i u velikoj meri da se promeni.

Partizan 3. marta gostuje Trentu u Italiji, dok će 10. marta dočekati Metropolitan u Beogradu.

Partizan posle jednomesečne pauze, 3. marta, gostuje Trentu, a nedelju dana kasnije, u poslednjem kolu, dočekuje Metropolitan.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.