ubitačan ritam

UMORNA IGOKEA VREBA RANJENI PARTIZAN: Trener BiH ekipe pun poštovanja za crno-bele, tim čeka svoju šansu

Autor Pavle Knežević

Treća utakmica u sedam dana za tim iz Aleksandrovca

Izvor: MM/© MN press, all rights reserved

Igokea igra sezonu iz snova! Nakon što je osigurala plasman u Top 16 FIBA Lige šampiona, odlično "guraju" i u regionalnoj ABA ligi.

Trenutno su na deobi prvog mesta sa Mornarom iz Bara, uz skor 13 pobeda i tri poraza, a sada ide u goste Partizanu. Situacija je ove sezone obrnuta nego obično, pošto crno-beli imaju učinak 7/9, a samo ta činjenica čini Igokeu favoritom.

Bajić je iskazao veliko poštovanje za "ranjene" crno-bele i istakao da je njegov tim jako umoran jer je ove nedelje odigrao već dve utakmice.

"Očekuje nas gostovanje ekipi Partizana, ovo nam je treća utakmica u 5-6 dana. Ono čega se ja plašim kao trener je sigurno zamor ekipe. Nastojaćemo se potruditi da se što bolje oporavimo i što bolje spremimo u ovom kratkom periodu za Partizan. Partizan je tim koji uvek moraš respektovati i s poštovanjem ući u svaku utakmicu. Oni jesu rezultatski u nekakvoj krizi pogotovo kada je ABA liga u pitanju, međutim radi se o jednoj dobroj ekipi i respekt mom kolegi Saši Filipovskom koji se trudi i radi da taj tim podigne na jedan viši nivo", rekao je trener Igokee.

Kao ilustraciju za opasnost Partizana istakao je meč sa Lokomotivom u Evrokupu.

"Utakmica protiv Lokomotive je pokazala određenu dozu karaktera, pogotovo u drugom poluvremenu, kad su i dobili tu utakmicu. Primetio sam taj odbrambeni deo gde su bili dosta agresivni, nisu dozvolili Lokomotivi da se razigra i sigurno da ćemo kroz te analize morati da se što bolje spremimo, prilagodimo toj čvrstini kada je u pitanju odbrana Partizana. Napadački imaju sigurno jako kvalitetnih igrača, dosta opcija kada je spolkna linija u pitanju i kada je unutrašnja linija u pitanju", rekao je Bajić.

Ipak, sve to ne znači da Aleksandrovčani neće probati da stignu do novog trijumfa na Jadranu.

"Mi ćemo morati uložiti napor i nadati se da Partizan ne bude u nekom ritmu da bi pokušali iskoristiti neku šansu i ako nam se ukaže da slavimo u Beogradu", zaključio je Bajić.

Amerikanac iz Igokeinog tabora Džeki Karmajkl takođe smatra da Partizan ima odličnu ekipu, ali i da "igosi" imaju svoju računicu u regionalnom takmičenju.

"Ja sam zadovoljan kako se sezona odvija, nalazimo se na odličnoj poziciji u ABA ligi i igramo dobro. Naš momentum u drugom delu sezone je odličan i u dobroj smo formi. Gostujemo kod Partizana u Beogradu i biće to teška utakmica, gledao sam njihov meč sa Lokomotivom, koji su odigrali odlično. Mi znamo da moramo da odigramo najbolje, moramo biti borbeni kao tim, odgovoriti izazovu jer želimo sezonu da završimo u vrhu tabele", izjavio je Karmajkl.

Partizan je bolji od Igokee u međusobnim susretima, jer ima 13 pobeda i sedam poraza. Šampion BiH je u Beogradu pobedio samo jednom.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.