recept

PARTIZAN ZNA DA MOŽE, DA SMANJI GREŠKE: Igokea dolazi posle velikog trijumfa, Filipovski zna šta traži od svog tima

Autor Pavle Knežević

Trener zna šta želi od svojih igrača

Izvor: MN Press

Partizan je u sredu zabeležio emotivnu i važnu pobedu posle preokreta protiv Lokomotive, nateravši mnoge navijače da kažu "ako ovo ne preokrene sezonu, neće ništa".

U svakom slučaju, tim se u malo boljoj atmosferi sprema za važan okršaj sa Igokeom, koja nije bez ambicija, a trener Sašo Filipovski od svojih igrača traži da smanje greške.

Naravno, oporavak od napora u sredu je bio prva briga.

"Prošla utakmica nam je uzela mnogo, mnogo energije, jer nije lako vratiti se sa 18 poena zaostatka i pobediti milionere koji su se pojačali sa dva igrača pred naš meč. Važno je napraviti vrlo dobru regeneraciju, sakupiti snagu i pametno se pripremiti za vrlo neugodnu ekipu Igokee, koja igra sa velikim samopouzdanjem", rekao je Filipovski za klupsku televiziju.

On je kazao da Igokea "ima atleticizam", "visnu i agresivnost na pozicijama 2 i 3, kao na centarskim pozicijama brze igrače sa dugačkim rukama", ali i da ume taktički da se postavi i da menja odbrane.

"Tako da će ova utakmica biti veliki izazov za nas. Nadam se da ćemo uspeti da nastavimo niz pobeda na domaćem terenu i da ćemo igrati sa visokom koncentracijom i da ćemo tako da održimo dobru igru svih 40 minuta. U poslednjoj utakmici smo pravili juniorske greške. Nadam se da će te greške biti umanjene. Bitna je kontrola lopte, jer košarka je igra grešaka, i ko ih više napravi, on gubi. Kvalitetna ekipa ne ulazi iz greške u grešku, a i ako se dese, neka bude 9-10 izgubljenih lopti, a ne 18-20", rekao je Filipovski.

Mnogi misle da je psihologija najveći problem ovog tima, jer nekad pokazuje da zna da igra, a nekad prosto "stoji".

"Momcima ne treba dokaz, jer dokaz postoji da možemo da dobijemo svakog i napravimo preokrete. Zašto se to ne manifestuje u svakoj utakmici? Razlog je u turbulenciji, kao kad je let u avionu, kad se sve trese i menja, kad menjaš trenera, igrače, teško je kad avion sleti da se smiriš. Nadam se da će igrači da se koncentrišu samo na košarku", rekao je Filipovski.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.