Traži se rešenje

EVROLIGA OTKAZALA TURNIR U BEOGRADU: Zvezda mora da nađe novi termin!

Autor Nikola Lalović

Kvalifikacioni turnir Evrolige za juniore je pomeren.

Izvor: MN Press

Evroliga je zvanično objavila da je kvalifikacioni turnir omladinskih timova koji je trebalo da bude održan u Beogradu za sada otkazan. 

Crvena zvezda je trebalo da bude domaćin turnira u februaru, a iz Evrolige poručuju da klub zbog komplikacija vezanih za virus korona mora da traži novi termin odigravanja. 

Jedan kvalifikacioni turnir je održan u decembru u Valensiji i mladi tim Barselone je trijumfovao, a pored turnira u Beogradu i onaj u Minhenu je takođe otkazan. 

Finale Evrolige za juniore biće održano paralelno sa F4 Evrolige, ali je prvo potrebno da se dobiju timovi koji su se kvalifikovali na završni turnir. 

"Posle analiziranja kompletne epidemiološke situacije u Beogradu i Srbiji, administrativnih i problema sa putovanjima (Evopska Unija, Izrael, Rusija) sa potencijalnim rizicima, imajući na umu da je zdravlje i sigurnost svih učesnika ANGT najvažnije za svakoga, KK Crvena zvezda obavestio je čelnike Evrolige (sa kojima organizuje turnir već godinama sa velikim uspehom), da bi i pored svih priprema koje su već obavljene, trebalo preispitati odluku o održavanju turnira u ranije utvrđenom terminu. Zajedničkom odlukom Evrolige i KK Crvena zvezda turnir je pomeren za mesec dana. U ovoj situaciji, KK Crvena zvezda i Evroliga nisu mogli da garantuju učesnicima turnira standard na koji su godinama navikli, postavljajući zdravlje, bezbednost i sigurnost svih učesnika na prvo mesto!", naveli su iz Crvene zvezde i dodali:

"Na turniru koji je pomeren za završnicu marta, učestvovaće juniroski timovi (igrači do 18 godina) Mege, Budućnosti, Cedevite Olimpije, Lokomotive Kubanj, Makabija iz Tel Aviva , Kluža, Partizana i domaćina Crvene zvezde".

Do sada su ekipe iz Srbije tri puta osvajale Evroligu za juniore. Dva puta je šampion bio FMP, a jednom Crvena zvezda. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi