Fantazija

NEVEROVATAN REZULTAT SRPSKIH KOŠARKAŠICA - RAZBILE SU LITVANIJU: Prvo mesto u grupi i prvi šešir na EP!

Autor Dušan Ninković

Ponovo smo kandidati za evropske medalje.

Izvor: MN Press

Kraj kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u košarci na veoma impresivan način. Pobedom od 35 poena razlike i to protiv Litvanije, koja važi za košarkašku zemlju.

Tako je reprezentacija Srbije definitivno overila kartu za takmičenje koje će se od 17. do 27. jula odigrati u Španiji i Francuskoj.

Srbija - Litvanija 96:61 (26:18, 34:15, 22:11, 14:17)

Košarkašice koje predvodi Marina Maljković su i pre ovog meča, poslednjeg u našoj grupi, obezbedile plasman na Evropsko prvenstvo. Ipak, nije došlo do opuštanja, pa su igračice iz Srbije još jednom pokazale svu moć.

Pobeda je bila bitna i kako bi Srbija stigla do prvog šešira pred žreb, pa će tako naše najbolje igračice izbeći najbolje selekcije Evrope sve do završnice takmičenja.

Što se tiče meča protiv Litvanije, sve je postalo jasno veoma brzo. Srbija je u prvih deset minuta meča sticale dvocifrenu prednost, a do poluvremena je uspela i da je duplira! Na odmor se otišlo sa 27 poena razlike u korist našeg nacionalnog tima!

Srbija je u jednom trenutku vodila 84:43, što je maksimalna razlika na meču, od čak 41 poena!

Najbolje u redovima našeg tima bile su Jelena Bruks i Aleksandra Crvendakić sa po 15 poena, a Ivon Anderson i Jovana nogić su dodale po 13. Po devet poena postigle su Tina Krajišnik, Ana Dabović i Nevena Jovanović.

Podsećamo, reprezentacija Srbije je u ovim kvalifikacijama već upisala jednu neverovatnu pobedu. Srpkinje su savladale Albaniju 105 poena razlike, ali je taj meč poništen kada je Albanija odustala od daljeg takmičenja.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.