Trofej ide u Barselonu

MOĆNA BARSELONA OSVOJILA PRVI TROFEJ - U MADRIDU! Šaras podigao pehar - sada će hteti još DVA

Autor Mladen Šolak

Katalonci osvojili prvi pehar u sezoni trijumfom na terenu najvećeg rivala.

Izvor: MN Press

Barselona je zaista moćna, a sada ima i pehar da to dokaže!

Ekipa Šarunasa Jasikevičijusa savladala je Real u Madridu rezultatom 88:73 (20:11, 32:20, 17:19, 19:23), odigravši sjajan meč od početka do kraja. Već na poluvremenu razlika je bila veća od 20 poena, a nepogrešivi Aleks Abrines i sjajni Amerikanac Kori Higins blistali su u napadu.

Ipak, ovaj trofej Barsa je osvojila 26. kup u istoriji pre svega fenomenalnom odbranom, u kojoj je limitirala "kraljevski klub" na jako mali broj poena i osvojila prvi od tri trofeja koja želi ove sezone.

Sada je na redu napad na Evroligu i titulu prvaka Španije.

Sam rezultat po čevrtinama dovoljno govori koliko je snažan udarac Barselona zadala najvećem rivalu u prvom poluvremenu. Šarunas Jasikevičijus je pre pauze pozvao tajm-aut, okupio igrače i čestitao im na odličnoj igri, bodrio ih da tako nastave i poželeo da uživaju u trenutku. I zaista su uživali.

Uživao je tokom večeri i Nikola Mirotić, koji je privatno prošao težak period prethodnih nedelja, ali je večeras ipak dočekao svoj prvi trofej sa Barsom, čiji je dres obukao pretprošlog leta. 

Barselona je osvojila treći Kup kralja u poslednje četiri godine, s obzirom na to da je pod vođstvom Svetislava "Karija" Pešića podizala pehar u zimu 2018. i 2019. Tim uspesima, kao i večerašnjom pobedom, primakla se Realu na "večnoj listi" osvajača Kupa na dva trofeja zaostatka (26:28).

REAL: Kozer 5, Abalde 15, Tajus, Laprovitola, Rejes 2, Alosen 9, Dek 9, Garuba, Kerol (0/5 za tri), Tavares 17, Tomkins 8 (9 sk).

BARSELONA: Dejvis 10 (8 sk), Vesterman, Hanga 3, Bolmaro, Šmits 13, Pustovij 2, Oriola 2, Abrines 8, Higins 20, Kjurik 6, Mirotić 12, Kalates 12 (9 as).