Gotovo je

KRAJ! MUČILA SE ZVEZDA S NJIM, MUČIO SE I ON: Amerikanac otišao u Tursku

Autor Mladen Šolak

Završetak saradnje koju su obe strane htele da prekinu.

Izvor: MN Press

Više nema dileme, Džoni O' Brajant više nije košarkaš Crvene zvezde.

Američki krilni centar potpisao je ugovor sa Turk Telekomom, što je turski klub zvanično saopštio.

Na taj način završena je mučna Zvezdina epizoda sa Amerikancem čiji je dolazak i spori ulazak u kondiciju i formu odmogao umesto da pomogne i svakako ubrzao rastanak kluba sa Sašom Obradovićem.

Stigao je u oktobru, kad je Zvezda bila u dobrom ritmu, ali je potom kroz utakmice nalazio svoj ritam i to je išlo jako sporo i često nauštrb igre čitavog tima. Posle njegovih "divljih" sekvenci na gostovanju Efesu, Dejan Radonjić ga je ostavio u svlačionici, pa suspendovao, posle čega je O'Brajant vraćen u tim pred Kup.

U Novom Sadu je dao doprinos osvajanju "Žućkove levice", ali se posle finala rastao sa ekipom i više se nije pridružio treninzima, što je Radonjić i potvrdio.

Od danas je jasno da je O'Brajant i formalno bivši Zvezdin igrač.

Crveno-beli će nastaviti sezonu sa dva klasična centra - Ognjenom Kuzmićem i Lendrijem Nokom, koji je odsutan zbog korone kao i krilni centar Duop Rit. Na visokim pozicijama tu je i Marko Jagodić-Kuridža, kao i Boriša Simanić, a Marko Simonović je takođe kroz karijeru znao da se "prebaci" u ulogu "četvorke".

S obzirom na to da je istekao rok za dovođenje pojačanja, Zvezda će rešenje potražiti u sopstvenim redovima, sa strancem manje.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.