U prvom delu sezone pobeda

U "PIONIRU" IH JE ZVEZDA ZGAZILA, SADA IM JE POBEDA NEOPHODNA: Volden se vraća u tim, vreme je za iskorak!

Autor Nikola Lalović

Crvena zvezda nastavlja takmičenje u Evroligi gostovanjem u Vitoriji.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je posle poraza od Zenita na jednu loptu protiv Žalgirisa u skraćenoj rotaciji izdržala 30 minuta i nije mogla više.

Tim je pao u poslednih 10 minuta i nije mogao da pruži adekvatan otpor domaćinu, a u petak ih očekuje još jedna utakmica u najelitnijem evropskom takmičenju.

Sada izabranici Dejana Radonjića gostuju u Vitoriji, a domaćin će biti ekipa Baskonije. U prvom meču u ovoj sezoni koji su ovi timovi odigrali Crvena zvezda je upisala jednu od najvećih pobeda u dosadašnjem delu Evrolige i savladala je rivala 90:73.

Posle meča sa Žalgirisom gde nije nastupio, sada je Dejan Radonjić najavio da će se Kori Volden vratiti u tim. 

"Još jedno teško gostovanje, još jedan težak meč u okolnostima u kojima se i dalje nalazimo. Volden je tu sa nama, i pomoći će nam makar da provede malo vremena na terenu. Videćemo koliko će doprineti, ali to u ovom trenutku nije prioritet, važno je da je sa nama, sačekamo će neko vreme da dođe do nivoa koji nam je potreban. Ekipa Baskonije u borbi za Top 8, s obzirom da ima još dovoljno vremena do kraja ligaškog dela, sigurno traže svoju šansu i po igrama koje su pokazali sigurno da pripadaju borbi za samu završnicu. Ekipa koja je u odličnom statusu, poslednje tri utakmice su dobili, svaku ubedljivije od one prethodne, svesni smo da nas očekuje dobra ekipa sa velikom kvalitetom i težak meč", rekao je trener crveno-belih.

Za sada crveno-beli imaju bolji međusobni skor jer su upisali šest pobeda uz pet poraza, ali je rezultatski ovaj meč mnogo značajniji španskom predstavniku. Sa skorom 12-13 u dosadašnjem delu prvenstva Baskonija je među ekipama koje će se do kraja boriti za mesto u Top 8

"Ekipa Baskonije se nalazi zaista u odličnoj formi, igraju izvanredno u poslednje vreme i biće jako teško tamo. Uostalom, svako gostovanje Baskoniji je teško. Očekujem da mi napravimo iskorak, vraća nam se Kori Volden koji doduše neće moći u punoj meri da nam pomogne, potrebno je vreme. Očekujem svakako napredak u našoj igri, bez obzira što nismo imali puno vremena da se pripremimo za ovu utakmicu. Odlazimo u Vitoriju sa željom da odigramo dobro, jači za tog jednog igrača i u tom delu očekujem iskorak", rekao je kapiten crveno-belih pred ovaj meč.

I u ovom meču će tim Dejana Radonjića biti ozbiljno oslabljen jer će biti bez Lendrija Noka, Duopa Rita, Lengstona Hola i Kina Koloma. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.