Šok finiš

DRAMA I SUZE U FINALU – MEGA POBEDILA ZVEZDU, IDE U VALENSIJU! Šok završnica utakmice za Evroligin trofej i VIZU!

Autor Mladen Šolak

Mega je pobednik kvalifikacionog juniorskog turnira Evrolige "Marko Ivković". Odluka pala u poslednjim sekundama!

Izvor: YouTube/KK Crvena zvezda mts

Finale nije moglo biti izjednačenije i dramatičnije! I završeno je pobedom Mege, koja će predstavljati Srbiju na finalnom turniru Evrolige za juniore, koji će se održati paralelno sa seniorskim Fajnal-forom od 28. do 30. maja!

Zvezda – Mega 80:82 (24:18, 22:14, 22:27, 12:23)

Odluka o pobedniku pala je u poslednjem minutu, kada je Zvezda imala napad za pobedu, ali ga je završila bez šuta. Plejmejker crveno-belih Vladimir Pavlović nije pokušao da pogodi sa distance, već se odlučio da doda loptu i praktično je bacio u ruke spremnom Ukrajincu iz Mege Aleksandru Kobickom.

On je prihvatio, povukao kontru Mege i Zvezda potom nije stigla ni da napravi faul, pa je titula otišla u ruke Mege.

Dok su pobednici slavili, Zvezdin plejmejker Pavlović bio je neutešan.

Impresivan učinak u završnom meču imao je novi "vunderkind" osvajača trofeja, krilo Stefan Jović, koji je ubacio 32 poena uz 12 skokova. On je, očekivano, proglašen i najkorisnijim igračem turnira na kojem je Partizan zauzeo treće mesto

Crveno-beli su u prvom poluvremenu imali 15 ppoena prednosti, a onda su se igrači Mege u nastavku probudili i velikim naletom u poslednjoj četvrtini preokrenuli.

Koš odluke dao je upravo Jović na 32 sekunde do kraja za vođstvo Mege 82:78. Zvezda je posle tajm-auta brzo odgovorila košem Filipa Brankovića za 82:80. Posle toga se rezultat nije menjao, a grešili su i jedni i drugi.

KK Crvena zvezda: Vukas 3, Gačić, Radaković 2, Vudragović, Mihailović, Pavlović 9, Šaranović 19, Vuković, Matović 23, Topalović 5, Topić 4, Branković 15 (10 sk)

MEGA: Labović 2, Milutinović, Kompirović 11, Jović 32, Đurišić 17, Vučurović 11, Avlijaš, Jonović, Dozić, Đapa, Stanojević 3, Kobzicki 6.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.