RASPLET EVROLIGE

SRBI IZ VALENSIJE STREPE, RUSI IMAJU TOP 8 U SVOJIM RUKAMA: Beron i Zenit na pragu četvrtfinala, još samo da padne PAO!

Autor Nebojša Marković

Važna pobeda za ruski sastav, sad im je potrebna još samo jedna.

Izvor: Profimedia

Rusi sve drže u svojim rukama, Valensija će morati da strepi do samog kraja! Zenit je savladao Makabi na domaćem parketu i tako zadržao odlične šanse da se u poslednji čas plasira u TOP 8 Evrolige!

ZENIT - MAKABI 86:69
/25:15, 19:22, 22:11, 20:21/

Znali su igrači tima iz Sankt Peterburga još pre meča da su im potrebne obe pobede u poslednja dva meča Evrolige, i protiv Makabija i u ponedeljak protiv Panatinaikosa ne bi li ispunili cilj i prvi deo posla su lagano ostvarili.

Ekipa Zenita je bez mnogo problema savladala Makabi u meču u kojem su vodili tokom čitave utakmice i kontrolisali dešavanja na parketu od prvog minuta.

Zenit je ključnu razliku napravio u trećoj četvrtini, kada su sveli Izraelce na samo 11 ubačenih poena za 10 minuta igre i od tada je postalo jasno da Makabiju neće biti povratka.

Ruski sastav su do pobede predvodili Ostin Džejms Holins sa 15 i Kevin Pangos sa 13 poena, dok su dvocifreni još bili i Tarik Blak i Vil Tomas sa 11, ako i Mateuš Ponitka sa 10 poena. Bivši igrač Crvene zvezde Bili Beron je doprineo pobedi sa šest poena.

U Makabiju je Tajler Dorsi ubacio 15 poena, Džejms Džouns junior je dodao 11, a Ilajdža Brajant i Skoti Vilbekin po devet poena.

Sada će u ponedeljak Zenit igrati protiv Panatinaikosa na svom parketu. Pobeda u tom meču će ih odvesti u TOP 8 fazu, dok će u slučaju njihovog poraza, Valensija biti osmi putnik u četvrtfinale.

Ipak, tim Nikole Kalinića i Vanje Marinkovića moraće da strepi do samog kraja regularnog dela sezone...

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.