Kraj

GOTOVO JE! ISTORIJSKA POBEDA RUSA U EVROLIGI: Poznati SVI učesnici plej-ofa, evo zašto je ovo JAKO VAŽNO za Sašin Virtus

Autor Mladen Šolak

Tim iz Sankt Peterburga "overio" plasman u plej-of!

Izvor: Instagram/billybaron

Zenit je uspeo!

Tim iz Sankt Peterburga pobedio je Panatinaikos u poslednjoj utakmici ligaškog dela Evrolige (112:83) i plasirao se prvi put u klupskoj istoriji u plej-of.

Ovakvom rezultatu tima Ćavija Paskvala obradovali su se i učesnici završnice Evrokupa, jer je sada jasno da će to takmičenje dati dva evroligaša sledeće sezone.

To znači da je Monako sada i definitivno ušao u Evroligu samim ulaskom u finale, kao što znači i da će Virtus i Uniks u sredu igrati polufinalnu "majstoricu" za plasman u najjače takmičenje. Kako će to biti važan meč!

Sa druge strane, Zenitova pobeda je rastužila Valensiju, koja bi imala automatski mesto u Evroligi i naredne sezone da je ove sezone završila među osam najboljih, ali ipak je za malo ostala ispod crte.

ZENIT: Rivers, Pengos 33, Fridzon 2, Holins 11, Tomas 18, Beron 12, Hvostov, Puškov, Zubkov 5, Pojtres 9, Ponjitka 11, Gudaitis 11.

PANATINAIKOS: Papajanis 3, Bohoridis 7, Ogast 6, Papapetru 16, Diplaros 2, Kaselakis, Vujukas 2, Nedović 20, Vajt 10, Mitoglu 9, Bentil 2, Sent- Ros 6.

Ovako izgleda konačna tabela Evrolige!

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt