potpuni obrt

BAJERNU SADA NI GRAM ŠANSE, TRINKIJERI ISKLJUČEN: Posle šoka u prvom meču Olimpija sad rutinski razvalila protivnika

Autor Pavle Knežević

Potpuno drugačija utakmica od prve

Izvor: MN Press

Bajern je na korak od eliminacije, a pre samo dva dana nije izgledalo da će biti tako. Tim našeg Vladimira Lučića je u utorak vodio tokom cele utakmice, ali je onda Zak Lidej uz zvuk sirene ukrao pobedu za Olimpiju Milano.

Večeras nije bilo nikakve dileme, domaći tim je već u prvoj deonici stekao kontrolu i na kraju sigurno slavio 80:69 (26:12, 21:17, 18:24, 15:16).

Olimpiji sada fali još jedna pobeda za plasman na "fajnal for" u Kelnu.

I ne samo to, Andrea Trinkijeri je isključen krajem treće četvrtine zbog druge tehničke greške, ali ni pre toga Bajern nije briljirao. Tim iz Minhena je jedini put vodio na početku meča, kada je poveo 5:0.

Posle toga, Milano je napravio seriju 20:0 (!), preuzeo kontrolu meča i stekao ubedljivo vođstvo, a sve što je Bajern uspeo da uradi jeste da smanji prednost u finišu meča.

Najbolji je bio bivši bek Crvene zvezde Kevin Panter sa 20 poena, a odličan je bio i Serhio Rodrigez sa klupe – 13 poena, 4 asistencije. Šavon Šilds je postigao 12 poena, a heroj pobede u prošloj utakmici Zak Lidej 10.

Vejd Boldvin postigao je 23 poena za Bajern, dok je Vladimir Lučić bio solidan sa 11 poena i osam skokova. Džejms Gist i Džejlen Renolds postigli su takođe po 11 poena.

Olimpija Milano - Bajern, pregled
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

Tagovi