OPA!

NOVA JUGOSLAVIJA BI SRUŠILA I AMERIKANCE: Španci tvrde - Jokić, Dončić i Bogdanović jači od drim-tima SAD!

Autor Milutin Vujičić

Prilično su uvereni...

Izvor: Profimedia

Jugoslavija odavno više ne postoji, ali to novinare evropskih medija, pretežno španske, ne remeti da s vremena na vreme napišu tekst o košarkaškoj reprezentaciji sastavljenoj od igrača iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i ređe Severne Makedonije.

"Marka" je ovoga puta izdvojila Ex-Yu košarkaše koji briljiraju u NBA i Evropi, pa bi po njihovom mišljenju mogli da pobede čak i drim-tim SAD.

U anketi na njihovom sajtu čak 73% čitalaca "Marke" smatra da bi "nova Jugoslavija" mogla da pobedi Amerikance, a ne govorimo o malom procentu uzorku ljudi pošto je glasovima učestovalo preko 12 hiljada ljudi.

Španci posebno hvale igrače poput Nikole JokićaBogdana Bogdanovića i Luke Dončića koji igraju maestralno ove sezone u NBA ligi, a zamislite ih samo zajedno?

Srbija kao najjača reprezentacija od zemalja bivše Jugoslavije dala bi i najviše košarkaša, čak šestoricu, ali bi drugu polovinu reprezentacije činili i igrači koji prave razliku u NBA i predstavljaju Sloveniju, Hrvatsku, BiH, Crnu Goru...

Prema mišljenju novinara Marke reprezentaciju Jugoslavije činili bi sledeći igrači:

Miloš Teodosić (Srbija), Goran Dragić (Slovenija), Vasilije Micić (Srbija), Bogdan Bogdanović (Srbija), Luka Dončić (Slovenija), Bojan Bogdanović (Hrvatska), Nemanja Bjelica (Srbija), Nikola Jokić (Srbija), Nikola Vučević (Crna Gora), Jusuf Nurkić (BiH), Dario Šarić (Hrvatska) i Nikola Milutinov (Srbija).

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Malo je reći da govorimo o fantastičnoj selekciji, koja doduše nikada neće zaigrati zajedno, ali su Španci procenili da bi bili sila.

Izvor: MN Press

Zanimljivo je da je reprezentacija Srbije pretposlednji meč na velikom takmičenju odigrala baš protiv selekcije SAD, koju nijedan tim neće dugo pamtiti. Nažalost, za razliku od prethodnih duela u finalima Olimpijskih igara u Riju 2016. i u finalu Svetskog prvenstva 2015, "orlovi" su tada sa Amerima razigravali za utešnu, petu poziciju.

Naš tim tada je mirno pobedio Ameriku, koja je pod vođstvom Grega Popoviča nastupila u Kini u "šarenom" sastavu posle odustajanja niza asova, mada je ekipu predvodio Donovan Mičel lider trenutno najuspešnijeg NBA tima, Jute Džez.

Srbija je u tom meču pobedila 94:89 i potom osvojila peto mesto na, ispostavilo se, oproštaju Aleksandra Saše Đorđevića od klupe reprezentacije. Blistali su u tom meču Bogdan Bogdanović i Vladimir Lučić, a motivisaniji Srbi su bez većih problema savladali i dalje aktuelnog olimpijskog šampiona.

Svakako, biće mnogo veći izazov kada Amerikanci budu daleko jači i konkurentniji, a nadamo se da će već na Olimpijskim igrama u Tokiju biti prilike da na parketu vidimo srpski tim protiv selekcije SAD.