Trofej!

ZAVRŠNICA ZA ISTORIJU, LESOR PODIGAO TROFEJ U DRAMI: Smit probao kao Sale Đorđević, ali nije ušlo! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Oba tima idu u Evroligu, ali će Zvezdan Mitrović doneti najvredniji trofej Monaku!

Izvor: Profimedia

Monako je osvajač Evrokupa za sezonu 2020/21! 

Tim Zvezdana Mitrovića je u dva meča bio bolji od UNIKS-a iz Kazanja, a sada je u neizvesnom finišu došao do pobede vredne pehara. 

UNIKS - MONAKO 83:86 (26:24, 21:24, 20:18, 16:20)

U neizvesnoj završnici vodio je sa šest razlike Monako (79:73), ali je sa šest vezanih poena Džamara Smita tim iz Rusije izjednačio. Ipak u finišu je poenima Markosa Najta sa bacanja četiir sekunde pre kraja gost poveo sa tri poena razlike, a Džamar Smit nije uspeo da pogodi u poslednjem napadu.

Dobio je loptu, zaleteo se, našao se na trojci i poput Aleksandra Đorđevića u finalu između Partizana i Huventuda se podigao, ali je promašio. 

Na kraju je francuski tim uspeo da dođe do pobede i trofeja!

Najboli akter finala bio je Rob Grej koji je ubacio 25 poena, Džej Džej O'Brajan je dodao 16, Markos Najt 14, kao i nekadašnji plej Budućnosti Di Bost. Nekadašnji centar Crvene zvezde Matijas Lesor koji je bio MVP četvrtfinala Evrokupa sada je došao do 8 poena. 

Kod UNIKS-a Džon Braun je imao 16 poena i 10 skokova, Džordan Tiodor je imao 15 poena, a Ajzea Kenan 11. Bivši plej Crvene zvezde Nejt Volters je na kraju završio sa 5 poena. 

Tagovi