LAKO!

PARTIZAN BIO BEZ POENA 8 MINUTA, ALI JE ZGAZIO MLADOST: Ubedljiva pobeda, na korak su od polufinala!

Autor Milutin Vujičić

Crno-beli imali dosta problema sa povredama, ali su mladi pronašli put ka pobedi uz kapitena Novicu Veličkovića.

Izvor: MN Press

Partizan je na korak od polufinala Superlige Srbije!

U prvom meču četvrtfinalne serije protiv Mladosti ostvarili su ubedljivu pobedu 70:50 (21:14, 11:12, 17:14, 21:10), iako su u jednom trenutku bili čak osam minuta bez poena. Međutim, izdigli su se na vreme i sjajnom poslednjom deonicom možda već i završili posao.

Crno-beli su dobro otvorili utakmicu, na iskustvo Novice Veličkovića (12 poena) napravili prvu osetniju prednost, ali videlo se da su svi igrači "zarđali" usled duge pauze.

Partizan je mesec dana bio bez takmičarske utakmice, a to se najviše osetilo između dva poluvremena. Čak osam minuta igrači Aleksandra Matovića nisu postigli koš, međutim ni Mladost nije toliko briljirala u tom periodu i napravila je seriju 12:0.

Izvor: KLS/Screenshot

Probudio je koš Nemanje Dangubića (12 poena) domaći tim, da bi dobre role Uroša Trifunovića (16 poena) i mladog Dušana Miletića koji je imao 12 skokova (4 poena), donele stabilnost.

Mladost, koja je uoči meča ostala bez Dreksela koga je Partizan vratio u tim, nije imala pravi odgovor, pa je lagano poražena od oslabljenog sastava crno-belih. Vil Mozli je otputovao u SAD, dok su zbog povrede ovaj susret propustili Jaramaz, Tomas i Pejdž.

Ovi timovi ponovo igraju za dva dana, ponovo u Hali sportova "Ranko Žeravica", a pobednik ovog susreta ide na boljeg iz duela Mege i Vojvodine.

Izvor: KLS/Screenshot

IZ MINUTA U MINUT:

ČETVRTA ČETVRTINA

Crno-beli nisu dopustili iznenađenje, odigrali su odlično u poslednjoj deonici i ostvarili na kraju veoma ubedljivu pobedu. Zanimljivo je da mladi Petrović nije uspeo da debituje za Partizan pošto je prijavljen pogrešan broj na dresu. U protokolu stoji 30, on ima četvorku, pa je debi odložen.

TREĆA ČETVRTINA

Pred poslednju deonicu Partizan ima prednost od 49:40, ali bilo je kriznih momenata. Crno-beli su punih osam minuta bili bez koša, napravila je Mladost prednost od 12:0, međutim prekinuo je seriju Nemanja Dangubić (12 poena), dok je bitnu rolu imao i Uroš Trifunović (10 poena).

DRUGA ČETVRTINA

Partizan na pauzu odlazi sa blagom prednošću - 32:26. Videli smo mali broj poena, jedan više postigla je Mladost (12:11), pa je jasno da je pauza imala uticaja na formu igrača. Ipak, rutina koju poseduje Novica Veličković za sada je prelomni faktor, tako da sa deset poena drži crno-bele u prednosti. Vredi istaći i da su igrači Partizana šutnuli već 18 trojki, ali su pogodili tek četiri.

PRVA ČETVRTINA:

Crno-beli dobijaju prvu četvrtinu rezultatom 21:14. Solidno je Mladost otvorila utakmicu, da bi potom Partizan serijom od 8 poena Novice Veličkovića uspeo prvi put da se odlepi. Iskustvo kapitena koji je ušao sa klupe bilo je presudno, dok je na drugoj strani najraspoloženiji Martins Igbanu sa pet poena.

NAJAVA

Partizan protiv Mladosti iz Zemuna tačno od 18 časova počinje četvrtfinalnu borbu u Superligi Srbije.

Crno-beli se na parket vraćaju posle mesec dana pauze, tačnije od 26. aprila i meča protiv Splita u poslednjem kolu ABA lige nisu igrali zvanični meč, a rival će biti tim koji je obeležio prvi deo Košarkaške lige Srbije.

Prvi meč se igra u Hali sportova "Ranko Žeravica", a od ranije je poznato da će Partizan biti bez Vila Mozlija koji je otputovao SAD, dok su pojačani Miletićem i Drekselom.

Ipak, trener Aleksandar Matović ima problema sa povredama igrača - Jaramaza, Tomasa i Pejdža.

"Posle jednog treninga u ovakvom sastavu ne možemo ništa da kažemo. Videćemo kako će novi igrači moći da prihvate sistem koji smo gradili mesec dana, koji se usled povreda urušio u poslednjih 7 dana. Sada smo morali da ga promenimo", poručio je on.

Ostanite uz MONDO, pratićemo meč Partizana i Mladosti iz minuta u minut.