Košarka

PARTIZAN PROTIV MEGE ZA FINALE! Crno-beli u DVA koraka ušli u polufinale - Trifunović vodio ka 2:0!

Autor Mladen Šolak

Crno-beli rutinski odradili posao u četvrtfinalu.

Izvor: MN Press

Partizan je ostvario prvi cilj u domaćem plej-ofu i u dve pobede protiv Mladosti iz Zemuna došao do polufinala protiv Mege.

Ekipa Aleksandra Matovića rutinski je pobedila Zemunce i u drugoj utakmici i mirno ušla u seriju za finale, koja će početi u utorak 1. juna i igraće se takođe na dve pobede. Preostala dva termina su četvrtak 3. jun i eventualno nedelja, 6. jun.

Mladost - Partizan 84:94 (18:20, 21:28, 20:24, 25:22).

U efikasnijoj partiji crno-belih (11/21 za tri poena), najviše poena postigao je Uroš Trifunović (19) i to uz odličan šut - 3/4 za dva i 3/3 za tri. Perspektivni krilni košarkaš poentirao je iz više pozicija, a zapažen je bio i plejmejker Džoš Perkins, koji je koristio dopušten prostor na distanci i sabrao 14 poena.

Na drugoj strani, u oproštajnoj utakmici Mladosti od sezone istakli su se Martins Igbanu sa 20 poena i Stefan Gombo sa 19...

U prve dve deonice među crno-belima se istakao povratnik iz Borca iz Čačka, centar Dušan Miletić. On je ubacio 10 poena bez promašaja iz igre (4/4) i nema sumnje da će i u nastavku plej-ofa dobiti prostor da se nametne, s obzirom na prinudno odsustvo startnog centra Vila Mozlija.

Crno-beli su do poluvremena pogodili polovinu pokušaja za tri poena (5/10), a dva puta je bio precizan plejmejker Džoš Perkins.

Takođe, Ognjen Jaramaz je bio zapažen iako se nije "upisao"(0/2 iz igre), jer je do pauze podelio pet asistencija... Među domaćima je do odmora najefikasniji bio Martins Igbanu, sa 12 poena.

Posle pauze, slika na terenu ostala je uglavnom ista. Partizan je i do kraja treće četvrtine odlično šutirao trojke (9/16), a Perkins je dao četiri, pa su on, Miletić i Uroš Trifunović sa po 12 ubačenih poena bili najzaslužniji za vođstvo favorita 72:59.

Ta prednost održava je i kroz poslednju deonicu, pa su crno-beli mirno odradili posao bez Markusa Pejdža, ali praktično i  bez Nemanje Dangubića, koji je proveo na parketu samo pet minuta.

MLADOST: Radović, Belić 6, Milosavljević 7, Igbanu 20, Gombo 19, Mičel 7, Vuković, Milenković, Prlja 11, Aranitović 12, Sar, Barna 2.

PARTIZAN: Mika 10, Dangubić 2, Jaramaz 6, Janković 3, Trifunović 19, Dreksel 3, Zagorac 7, Petrović 3, Stepanović 11, Miletić 14, Veličković 2, Perkins 14.

Ranije danas, Borac iz Čačka eliminisao je kod kuće FMP u zanimljivom "jadranskom" derbiju Superlige.