KO DOBIJA?

NEKO NA "IĆ" VEČERAS OSVAJA EVROLIGU: Čeka nas spektakl - Micić udara na Mirotića! (ANKETA)

Autor Milutin Vujičić

Prvo na teren izlaze Armani i CSKA za treće mesto, a onda nas čeka veličanstvena utakmica.

Izvor: MN Press, Profimedia

Danas se spušta zavesa na sezonu u Evroligi!

Tačno u 20.30 igra se finale fajnal-fora u Kelnu gde će o novom prvaku Evrope odlučivati i dva najbolja tima ove sezone. Apsolutno zasluženo se za najvažniji klupski trofej na "starom kontinentu" bore košarkaši Barselone i Efesa.

Efes je i prošle sezone bio najbolji tim Evrolige pre nego što je takmičenje prekinuo usled pandemije korona virusa, a odlične partije nastavili su da pružaju i u 2020/21.

Ligaški deo Evrolige završili su na trećem mestu, potom su izbacili Real Madrid sa 3:2 u seriji, da bi u polufinalu bili bolji od CSKA (89:86). U jednom trenutku delovalo je da će lako dobiti meč, imali su ogromnu prednost, ali potom su umalo sve prokockali.

Snašli su se u finišu i došli do pobede i bez Vasilije Micića, koji je nervozno pratio meč zbog pet ličnih grešaka, a prethodno je blistao sa 25 poena.

Sada će u finalu imati još teži zadatak protiv Barselone. Najskuplji tim Evrolige je regularni deo sezone završio na prvom mestu, potom su uz dosta muka izbacili Zenit (3:2), da bi u polufinalu za koš bili bolji od Armanija koji je vodio na ulasku u poslednju deonicu (84:82).

Barselona ima dve titule Evrolige u istoriji, a Efes nijednu.

Junak meča bio je Nikola Mirotić sa 21 poenom, pa je već sada jasno da će Evroligu osvojiti jedan od igrača koji su članovi idelane petorke - i prezivaju se na "ić".

Bivši Vasilije Micić je proglašen za MVP-a i najverovatnije mu je ovo poslednja utakmica u Evroligi pre selidbe u NBA, dok je Nikola Mirotić već igrao u najjačoj ligi sveta.

U nju je otišao bez trofeja Evrolige, pa sada igra za prvi pehar prvaka starog kontinenta.

Efes i Barselona su ove sezone odigrali dva meča i u oba susreta su Turci bili bolji. Prvo je u Istanbulu bil 86:79, a onda u Blaugrani je Efes slavio 88:86.

Šta vi mislite, ko će pobediti?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt