POČINJE

SIN ZVEZDINE LEGENDE IDE PO TITULU EVROLIGE: Miloš Obrenović poveo 12 igrača, bori se za tron!

Autor Milutin Vujičić

Miloš Obrenović poveo 12 igrača u Španiju.

Izvor: MN Press

Juniorski tim Crvene zvezde doputovao je u Valensiju gde ih od 3. do 6. juna očekuje učešće na završnog turniru Evrolige!

Zvezda je dobila specijalnu pozivnicu kao finalista kvalifikacionog turnira u Beograd, a za titulu prvaka Evrpe boriće se protiv još sedam ekipa. U njihovoj "A" grupi su još ASVEL, Žalgiris i Real Madrid, dok su u "B" grupi Mega, Stela Azura, Barselona i Valensija.

Na spisku trenera Miloša Obrenovića je i sin klupske legende Milenka Topića, kao i:

Nikola Topić, Lazar Gačić, Filip Radaković, Luka Vudragović, Marko Mihailović, Vladimir Pavlović, Nikola Šaranović, Andrija Vuković, Ognjen Matović, Pavle Mišić, Andrija Radojević i kapiten ekipe Filip Branković.

Milenko Topić i Nikola Topić.
Izvor: MN Press, Twitter/KK Crvena zvezda

Zvezda otvara turnir u četvrtak (12.00) protiv ASVELA-a, potom u petak ujutru (9.00) sledi duel sa Žalgirisom, a onda u subotu (14.00) derbi sa Real Madridom, prvim favoritom.

Najbolji iz dve grupe sastaće se u velikom finalu u nedelju.

"Idemo na završni turnir sa željom da se nadmećemo i odigramo dobre utakmice protiv najboljih klubova i timova u ovom trenutku u našem starosnom uzrastu. Mnogo je izuzetno talentovanih igrača koji će se narednih dana naći u Valensiji i svaka utakmica na ovom turniru biće neprocenjivo iskustvo za nas. Želimo da predstavimo Crvenu zvezdu u najboljem svetlu, a preduslov i ono što je sigurno je da ćemo se boriti i dati maksimum u ovom trenutku", rekao je trener Crvene zvezde za sajt kluba.

Podsetimo, Crvena zvezda je 2013/14 osvojila šampionsku titulu pobedivši Real, kada je Vojislav Stojanović bio MVP, da bi naredne dve sezone gubili u finalu.

Prvo od Real Madrida, pa od Barselone.