POGLEDAJTE!

DRAMA I TUGA! MEGINI KLINCI BEZ FINALA EVROLIGE U POSLEDNJOJ SEKUNDI: Imali dva šuta za spas, Barsa se provukla!

Autor Nebojša Marković

Prava šteta, bili su tako blizu!

Izvor: YouTube/Euroleague Basketball/Printscreen

Košarkaši Mege ostvarili su istorijski uspeh u subotu uveče, pošto su pobedom u majstorici protiv Partizana obezbedili plasman u finale Superlige Srbije.

Ipak, za Megu je subota ipak bila donekle i tužan dan, jer su doživeli i dramatičan poraz u borbi za finale juniorske Evrolige!

Juniori Mege su izgubili 77:79 u trećem kolu grupe B od Barselone. Bio je to meč koji je predstavljao direktan okršaj dva tima za mesto u finalu, pošto samo pobednici dveju grupa nastavljaju takmičenje.

Mega je izgubila posle prave drame i to tek nakon što mladi Nikola Jović nije uspeo da pogodi nijedan od dva šuta za produžetak.

On je u poslednje dve-tri sekunde susreta u dva navrata pokušao da spasi Megu, ali nije bio precizan. Prvo je promašio "flouter", da bi na 0.9 sekundi pre kraja dobio rampu od jednog igrača Barselone, koja je time završila u finalu.

Da je Mega slavila, oni bi završili na prvom mestu grupe B, pa bi se oni našli u finalu.

Ipak, tamo će se za naslov najboljeg mladog tima Evrope boriti Barselona protiv Real Madrida. Pogledajte uzbudljivu završnicu meča u Valensiji:

Barselona - Mega 79:77
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

Barselona je napravila veliki preokret u poslednjoj deonici, koju su dobili 27:17. Kod Mege je najbolji bio upravo Nikola Jović sa 20 poena, dok je 14 ubacio Oleksandr Kobzisji, a po 11 su imali Danilo Labović i Nikola Đurišić.

U redovima Barselone sa po 23 poena najviše su se istakli Majkl Kaisedo i Džejms Nadži.