Kakav umetnik!

NEMOGUĆE! LJULJ POGODIO TROJKU DOK JE PADAO NA PARKET: Majstor košarke pokazao magiju - 4 poena jednim potezom! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Pogodak, uz faul Slovenca i dodatno slobodno bacanje.

Izvor: Twitter/Eurohoopsnet/printscreen

Da je Serhio Ljulj košarkaški majstor Evropa zna već godinama. Večeras je najbolju poziciju da to vidi imao Slovenac Kremen Prepelič, koji je naivno napravio faul nad jednim od najboljih španskih košarkaša. I to u situaciji kada se takve stvari ne rade...

Ljulj je preneo loptu u polje napada, krenuo na prodor, a zatim ušao u kontakt sa Slovencem. Nije mu trebalo mnogo, to je iskoristio da izbaci loptu i dobije faul, a pogođenom trojkom je zaslužio i dodatno slobodno bacanje!

Možda će vas zanimati

Impresivan pogodak bio je jedan od ključnih detalja u polufinalnom susretu Real Madrida i Valensije, odnosno njihovom trećem meču u seriji.

Madriđani su stigli do pobede (80:77) i plasmana u finale, a tek će saznati ime rivala protiv kog će se boriti za trofej! Bio je to pravi odgovor tima iz Madrida na ''šamar'' koji su dobili u prethodnom susretu, kada su ih Nikola Kalinić i njegovi saigrači razbili!

Ljulj je večerašnji meč završio sa 13 poena, dva skoka i pet asistencija, pa je bio jedan od najboljih pojedinaca na meču. Efikasniji od njega bili su samo saigrači, košarkaši Reala, Garuba (16) i Kozer (15).