Bila bi to greška!

DANAS JE MVP - A HTEO DA DIGNE RUKE OD SVEGA! JOKIĆ OTKRIO: Napustio sam košarku, ŠEST meseci nisam igrao!

Autor Dušan Ninković

Koliko bi samo sport bio siromašniji da ga otac nije ubedio...

Izvor: Profimedia

Nikola Jokić je najkorisniji igrač NBA lige, a sve je moglo da ode i u drugom pravcu. Da je pre mnogo godina istrajao u svojoj nameri, Srbija ove sezone ne bi dobila prvog NBA MVP-ija u istoriji!

Centar Denvera je sa 12 ili 14 godina odlučio da više ne trenira i da će da se posveti samo konjima, ali je to potrajalo samo šest meseci. Na našu sreću!

Dok nije išao na treninge i utakmice, otac ga je ubeđivao da treba da se vrati košarci. Iako su mu konji velika ljubav, što je pokazao i čim se vratio u tim, nekako je ponovo počeo da igra.

''Napustio sam košarku kada sam imao 12 ili 14 godina. Nisam igrao oko šest meseci...Samo sam hteo da budem pored konja, da se trkam! Otac me je ubedio da se vratim i da zaigram ponovo. Počeo sam ponovo da igram, ali sam na utakmici treneru rekao da moram ranije da odem, kako bih jahao konja'', ispričao je Nikola Jokić.

Ipak, to se nije desilo... Nikola se nakon igranja u rodnom Somboru polako selio ka sve većim klubovima, a pre nekoliko dana dobio je i najveće moguće individualno priznanje - MVP nagradu u NBA ligi.

A priznanje za taj rezultat stiglo je i od Novaka Đokovića...

Tagovi